javni poziv

SUBVENCIJE GRADA VARAŽDINA Od 8 do 15 tisuća kuna za mikro, male i srednje poduzetnike

Objavljeno: 17.09.2019. 13:52

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 13:55

Interes poduzetnika za subvencijama posljednjih je godina sve veći, zbog čega je Grad Varaždin ove godine u svojem Poduzetničkom fondu osigurao 1,6 milijuna kuna za mikro, male i srednje poduzetnike s područja Grada Varaždina.

Javni poziv za poduzetničkim subvencijama objavljen je danas na stranicama Grada, a kroz ovaj program zainteresiranim poduzetnicima i obrtnicima biti će dodijeljene potpore u pojedinačnim iznosima od 8 tisuća do 15 tisuća kuna koje mogu iskoristiti za nabavu nove opreme, uređenje polovnih prostora, izobrazbu, usluge izrade poslovnih planova i sličnih stvari.

- Pozivamo sve mikro, male i srednje poduzetnike da se jave na Poduzetnički fond Grada Varaždina. Ove godine smo povećali iznos i on iznosi 1,6 milijuna kuna. Mogu se javiti svi zainteresirani - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica na današnjoj konferenciji za novinare.

Da je interes poduzetnika porastao posljednjih godina istaknuo je i pročelnik Tomislav Bogović. - Prije je bilo manje novac pa se i manje dijelilo i bilo je manje interesa. Prošle godine je od ukupno planiranih 790 tisuća kuna na kraju podijeljeno 2,2 milijuna kuna. - rekao je Bogović, te dodao kako se na javni poziv mogu prijaviti oni koji imaju podmirene obveze prema državi i Gradu, te da se ne mogu financirati one koji su u predstečaku ili stečaju.

Prijave su otvorene od danas do 30. rujna, dok bi se popis poduzetnika koji su ostvarili subvencije trebao znati do 15. listopada. Sve potrebne informacije te koji vam sve dokumenti trebaju možete pronaći na stranicama Grada Varaždina.

Komentari