Žene koje su plaćale carske rezove svjedoče bez javnosti

Objavljeno: 16.01.2011. 09:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Muršić je u uvodu rekao da osim dva automobila stara četiri godine, kupljena na kredit, nema nikakvu drugu imovinu. Nema nekretnine, a ni umjetničke slike. Nema ni ušteđevinu.

Ginekolog Nenad Muršić, optužen zbog zlouporabe položaja i ovlasti, na početku suđenja na Općinskom sudu u Čakovcu izjasnio se da nije kriv. Sumnjiči ga se za traženje i primanje od 100 do 500 eura za deset carskih rezova.

U petak je na prvom ročištu, zatvorenom za javnost, odmah iznio i obranu, a u iduća tri tjedna ispitat će se ukupno 26 svjedoka. Na traženje zamjenice Općinskog državnog odvjetnika Vlaste Janković, koja zastupa optužbu, suđenje će biti zatvoreno za javnost.

- Predlažemo da se prije početka glavne rasprave isključi javnost radi zaštite osobnog i obiteljskog života oštećenica koje će kao svjedokinje iznositi i okolnosti o tijeku trudnoće te komplikacijama u trudnoći i porodu. To samo po sebi podrazumijeva vrlo osobne i intimne dijelove života - obrazložila je svoj zahtjev V. Janković. Željko Pilipović, odvjetnik specijalista ginekologije i porodništva Muršića, s time se nije složio.

- S obzirom na to da je kazneni postupak započeo kao svojevrsna predstava za medije, s naslikavanjem okrivljenika kako ulazi u službeno policijsko vozila i izlazi iz njega, a da se obrana nije ništa pitala, ne vidim razlog da se u ovoj fazi suđenja isključuje javnost. Predmet kaznenog postupka je deset poroda carskim rezom, a carski rez je medicinski zahvat. Svaki od tih deset zahvata bio je medicinski induciran i proveden prema pravilima struke, i svaka majka i dijete su danas, hvala Bogu, živi i zdravi - kazao je varaždinski odvjetnik Pilipović, pretpustivši sutkinji da donese odluku.

A sutkinja Snježana Lukač-Keretić, odlučila je nakon kraće stanke da se javnost isključi, pa su novinari morali napustiti sudnicu.

Muršić je u uvodu rekao da osim dva automobila stara četiri godine, kupljena na kredit, nema nikakvu drugu imovinu. Nema nekretnine, a ni umjetničke slike. Nema ni ušteđevinu, a odnedavno je i bez posla jer je, kazao je, dao otkaz.

Županijska bolnica Čakovec, u kojoj je radio, nakon uhićenja s njim je sporazumno raskinula ugovor o radu. Od tada nema nikakvih prihoda. Protiv njega se ne vodi ni jedan drugi kazneni postupak.

Iduće ročište zakazano je za 24. siječnja.

Komentari