Suđenje Radimiru Čačiću u Mađarskoj nastavlja se 21. lipnja

Objavljeno: 09.06.2012. 02:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Za nešto više od desetak dana, točnije 21. lipnja, u Mađarskoj će se nastaviti suđenje prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, za automobilsku nesreću iz 2010. godine.

– Radimiru Čačiću suđenje za izazivanje prometne nesreće na autocesti u Mađarskoj 2010. nastavlja se 21. lipnja u 9 sati – potvrdio je za Večernji list dr. Zoltán Gál, odvjetnik Katalin Lipták, koja je u sudaru izgubila supruga i majku.

Odvjetnik Gál nije znao reći hoće li na trećem ročištu biti i presude, ali je istaknuo da, kada god ona bila, očekuje da će Čačić, za kojeg je mađarsko Ministarstvo pravosuđa utvrdilo da ga na suđenju ne može štititi diplomatski imunitet, biti osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

– Katalin Lipták i mene kao odvjetnika ne zadovoljava ni uvjetna ni novčana kazna – poručio je dr. Gál  za Večernji list

Kako navodo Večernjak, odvjetnički tim kontaktirao je dosad nekoliko iskusnih prometnih vještaka, koji su kritizirali mišljenja dvojice svojih kolega na dosadašnjim ročištima. Stoga se na skorašnjem suđenju može očekivati da će glavnu riječ opet imati vještaci koji će pokušati konačno utvrditi kojom je brzinom Čačić točno vozio službeni chrysler kada se zabio u škodu.

Podsjetimo, jedan je tvrdio da je Čačićeva brzina bila od 125 do 135 kilometara na sat, a drugi je rekao da je možda i bila manja od 145 do 150 km na sat, ali da je i dalje bila neprilagođena uvjetima na cesti.

Izvor: Večernji list.

Komentari