Sufinanciranje OIE i energetske učinkovitosti u Ludbregu

Objavljeno: 14.08.2014. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o odabiru korisnika sredstava radi sufinanciranja "Programa korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama" te "Programa poticanja povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama", Grad Ludbreg ostvario je pravo na korištenje sredstava pomoći.

Sredstva pomoći su u visini od 40 posto opravdanih troškova investicije, a najviše u iznosu od 100 tisuća kuna za sufinanciranje "Programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama", čija procijenjena i Fondu opravdana vrijednost investicije iznosi 250 tisuća kuna (ne više od 12 tisuća kuna po sustavu). Grad Ludbreg osigurao je u proračunu 25 tisuća kuna za provedbu programa.

Za sufinanciranje "Programa poticanja povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama", čija procijenjena i Fondu opravdana vrijednost investicije iznosi 1.750.000,00 kuna, sredstva pomoći su u visini 40 posto opravdanih troškova investicije, a najviše u iznosu do 700 tisuća kuna (ne više od 30 tisuća kuna po obiteljskoj kući). Za ovaj je program u gradskom proračunu osigurano 175 tisuća kuna.

Već smo imali brojne upite građana za ovu vrstu sufinanciranja što već dovoljno govori koliko naš sugrađani smatraju važnim korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Korištenjem obnovljivih izvora energije u vlastitim kućanstvima smanjit ćemo emisiju onečišćujućih tvari u okoliš, potrošnju fosilnih goriva – objasnio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uskoro će biti objavljen natječaj za prijavu u kojem će biti definirani uvjeti te rok podnošenja prijava, a organizirat će se i edukacija građana.

Komentari