Sukob interesa: Grad Varaždin za odluku Povjerenstva saznao iz medija

Objavljeno: 30.05.2014. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Iz varaždinske gradske uprave stiglo je očitovanje o odluci Povjerenstva za očitovanje o sukobu interesa.

Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je 16. svibnja odluku o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša zbog mogućeg utjecanja na dobivanje poslova povodom kojeg je došlo do sklapanja ugovora s trgovačkim društvom Optimarisk za obavljanje poslova posredovanja u osiguranju.

>> Sukob interesa: Habuš namještao poslove Vlašićevom bratu?

Priopćenje iz Grada Varaždina prenosimo u cijelosti:

"Poslovni odnos između Grada Varaždina i Optimariska d.o.o. traje od 01. listopada 2007. godine, kada je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok sklopio ugovor za posredovanje u osiguranju. Nova je gradska vlast 16. prosinca 2011. godine sklopila novi ugovor (kao nastavak dotadašnjeg), budući da je, prema tadašnjim saznanjima, to bilo jedino trgovačko društvo na ovom području registrirano za obavljanje djelatnosti posredovanja u osiguranju te se radilo u ugovorenom poslu koji je za Grad besplatan.

28. studenog 2013. godine u Grad Varaždin stigao je dopis Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojim se traži ugovor sklopljen između Grada Varaždina i trgovačkog društva Optimarisk. U privitku vam dostavljamo prvo očitovanje Gradonačelnika Habuša od 3. siječnja 2014. kao i očitovanje od 14. veljače 2014. godine na dopis Povjerenstva od 29. siječnja 2014. godine. (očitovanja možete vidjeti OVDJE i OVDJE)

Iako je objavljena još 16. svibnja, Grad Varaždin još nije dobio Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa, već smo o njoj doznali od medija. Očitovanje Povjerenstvu na tu Odluku svakako ćemo dati na uvid javnosti.

Inače, prema članku 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, za dokazani sukob interesa sankcije su opomena, obustava isplate dijela neto mjesečne plaće i javno objavljivanje odluke Povjerenstva."

Komentari