GRAD LEPOGLAVA

Suradnja Grada Lepoglave i branitelja – uređenje spomen-obilježja „Park 12 branitelja“

Objavljeno: 20.04.2021. 19:03

Zadnja izmjena: 20.04.2021. 19:05

Višegodišnja dobra i uspješna suradnja Grada Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava rezultirala je prijavom projektnog prijedloga uređenja spomen-parka „Park 12 branitelja“ u Lepoglavi na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja.

Riječ je o projektu koji za cilj ima uređenje i poboljšanje postojeće vizure spomen-parka „Park 12 branitelja“ narušene utjecajem vremenskih prilika.
Nositelj projekta je Grad Lepoglava koji će zajedno s Ministarstvom hrvatskih branitelja financirati realizaciju ovog projekta, dok je Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava partner u projektu.
Suradnju na projektu Grad Lepoglava i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava potvrdili su potpisavši ugovor o suradnji. Potpisali su ga gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop.
- Grad Lepoglava kontinuirano ulaže značajna sredstva u očuvanje spomena i baštine koji su vezani uz promicanje ostvarenje najviših vrednota ustavnog poretka i čuvanju moralnog digniteta hrvatskog naroda. Namjera daljnje suradnje i održavanje dobrih odnosa potvrđeno je upravo i današnjom prijavom ovog zajedničkog projekta - izjavio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da će Grad Lepoglava, pored spomen-parka „Park 12 branitelja“, urediti i sanirati spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenici i Višnjici, kao i spomen križa na lepoglavskom gradskom groblju.

Komentari