naš grad i slovenska općina

SURADNJA IDRIJE I LEPOGLAVE Mi pomažemo njima u drvnoj industriji, oni nama u SmartCity projektu

Objavljeno: 28.06.2017. 09:10

Zadnja izmjena: 28.06.2017. 09:11

Već je pet godina od bratimljenja Lepoglave sa slovenskom Občinom Idrijom - koje je, između ostalog - spojila i tradicija izrade čipke na batiće. Sad je došlo vrijeme i za zajedničke projekte, koji bi trebali koristiti stanovnicima oba mjesta.

O tome je sa županom Idrije Bojanom Severom i zamjenikom Bojanom Režunom ovih dana prije svečane sjednice Občine razgovarao lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač.

- Složili smo se kako  je vrijeme da produbimo prijateljstvo naših gradova novom suradnjom na projektima za bolje sutra, a jedna takva projektna inicijativa jest i uključivanje u platformu "pametnih gradova", odnosno SmartCityPlatform. - izjavio je Kovač.

Idrija je već provela ovaj projekt, sad je na redu Lepoglava jer bi se time znatno modernizirala gradska uprava. S druge strane, u Idriji sve brže raste drvna industrija, a upravo je to onaj sektor u kojemu bi mogao pomoći budući lepoglavski Tehnološki centar drvne industrije. Tako će Idrija pomoći Lepoglavi u jednom projektu, a Lepoglava Idriji u drugom - i, što je najvažnije, rezultate toga uskoro bi trebali osjetiti stanovnici oba zbratimljena mjesta.

Komentari