Priopćenje za medije

Načelnik Poljak i pročelnica Pascutinni Juraga obišli zaštićene objekte u centru Bednje

Objavljeno: 04.10.2023. 13:54

Zadnja izmjena: 04.10.2023. 14:07

Foto: Općina Bednja

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak održao je sastanak s pročelnicom Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr. sc. Vesnom Pascutinni Juraga. Zajedno su obišli vrijedne i zaštićene objekte u centru Općine koji su u nadležnosti Ministarstva kulture i medija. 

Općinu Bednja s tim ministarstvom veže odlična suradnja na nizu projekata za koje je Ministarstvo preko natječaja osiguralo značajna sredstva za obnovu i sanaciju. Jedan od vrijednih projekata je prenamjena postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora. 

- Novi objekt omogućit će nam ponovno oživljavanje bogatog kulturnog života i tradicije koju je naša Općina imala kroz gotovo stoljeće prije toga - naglasio je Poljak.

Pročelnica Konzervatorskog odjela, Vesna Pascutinni Juraga, rekla je kako na području općine Bednja ima više programa koji se financiraju preko Ministarstva kulture i medija.

- Završavaju se vrijedne orgulje u župnoj crkvi, radi se obnova oltara u župnoj crkvi, a bile su tu i radionice bednjanskog govora - rekla je Pascutinni Juraga, te istaknula kako općina Bednja, osim specifičnog govora, ima i jako vrijedan kompleks crkve odnosno župnog dvora.

Načelnik Poljak naglasio je kako su odlično pripremljeni i prijavljeni spomenuti projekti na natječaje te odlična suradnja sa Ministarstvom kulture i medija, u potpunosti promijenili samu vizuru središta Bednje. Svi ti objekti kao važan dio naše povijesti, ali i budućnosti, sada obnovljeni i na korist cijeloj zajednici.

Komentari