NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Susret u Zaprešiću pokazao drugo lice Varaždina - osvojen prvi prvoligaški bod

Objavljeno: 10.08.2019. 20:52

Zadnja izmjena: 10.08.2019. 20:52

U 4. kolu 1. HNL Varaždin je odigrao 2:2 u Zaprešiću protiv Intera i tako osvojio prvi prvoligaški bod. Remi je tim veći zato što je Varaždin od 51. minute igrao s igračem manje.

Prvih desetak minuta Varaždinci su bili agresivniji, napadali su i imali više od igre a u tom je dijelu igre Inter je samo jednom došao do varaždinskog šesnaesterca.

Varaždin napada sa sve više igrača i u jednom takvom napadu čine pogrešku a hitra kontra Intera kreće s lijeve strane. Nabačena lopta u peterac vara Nevistića i nečuvani napadač Intera Bosec postiže gol za vodstvo „žutih“ u 14. minuti.

Varaždin se nije predao nastvaio je svoju igru i nakon primljenog gola. Težak tako uzvraća u 22. minuti preciznim udarcem s ruba šesnaesterca nakon odbijene lopte.

Senić je zaradio žuti karton, za prekršaj na sredini varaždinske polovice terena i to treći tako da ga neće biti u sljedećem susretu.

Ponovo iz greške varaždinske kontre Interovi igrači odigravaju rekontru i u vrlo jednostavnoj akciji Serderov u 28. minuti postiže gol za prednost Intera.

Varaždin ponovo nije posustao i napada, od izglednih prilika treba izdvojiti onu Benka na dodavanje Štefulja ali domaći golman je bio na mjestu.  

Na kraju prvog dijela Varaždin je nešto više imao loptu u svom posjedu a po četiri udarca na gol imale su obje momčadi.

Varaždin bolji s igračem manje

Niti u drugom dijelu nije Varaždin u podređenom položaju ali Sambolec  dobiva drugi žuti, odnosno crveni i Varaždin je od 51. minute igra s igračem manje. Agresivna igra Varaždina tako je uzela svoj danak. Ali u 54. minuti u odličnoj akciji Glavnica postiže lijepi  gol nakon driblinga na rubu šesneastercu, a na dodavanje Posavca.

Igra je i dalje otvorena a na terenu se ne primjećuje da Varaždin ne igra s igračem manje. Što je utakmica dalje odmicala Varaždin je izgledao sve bolje iako je igrao s igračem manje. Slijede dvije izmjene u Varaždinu Perković ulazi u 62. minuti a Težak izlazi, dok u 67. minutu ulazi Jamal a izlazi Đurasek.

Kolarić je u 78. minuti imao veliku priliku ali lopta nije htjela ući u gol nakon što je prošla golmana Intera. Minutu kasnije izlazi Glavica a ulazi Lisaković. Varaždin se i dalje dobro brani ali i prijeti. Štefulj međutim dobiva žuti karton u 80. minuti.

Komentari