najavljen dolazak

Danas u županiji boravi premijer i ima vrlo zgusnut raspored - evo detalja

Naime, u jutarnjim satima ispred Županijske palače planiran je doček predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, nakon čega će održati sastanak s načelnicima i gradonačelnicima...
Objavljeno: 23.11.2023. 15:42

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 08:13

Danas će u Varaždinskoj županiji boraviti premijer Andrej Plenković povodom potpisivanja ugovora, polaganja kamena temeljca i svečanog otvorenja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Naime, u jutarnjim satima ispred Županijske palače planiran je doček predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, nakon čega će održati sastanak s načelnicima i gradonačelnicima. Također, tim će se povodom potpisati ugovor za projektiranje Regionalnog centra civilne zaštite procijenjene vrijednosti 14,2 milijuna eura koji će se prostirati na 6.000 četvornih metara.  

Isto tako, u krugu Opće bolnice Varaždin bit će upriličeno polaganje kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, čija je ukupna vrijednost 45,1 milijun eura, od čega su 43 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.  

Nakon toga održat će se i svečano otvorenje Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Realizacijom dvaju EU projekata ukupne vrijednosti 13,3 milijuna eura Medicinska škola Varaždin postaje jedno od najmodernijih središta za obrazovanje mladih i odraslih u području zdravstva Hrvatskoj, ali i srednjoj Europi. Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetetnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva. 

Komentari