humanitarna akcija

Sutra dođite u atrij Županijske palače po sarmu i pomozite radu Zaklade Vita

Objavljeno: 21.12.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 08:58

U Atriju Županijske palače u Varaždinu će sutra, u četvrtak 22. prosinca, od 11 do 13 sati biti održana donatorska akcija - podjela sarme za Zakladu Vita, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Svi građani mogu doći i kušati sarmu pripremljenu od najfinijeg varaždinskog zelja i pritom, prema svojim mogućnostima, donirati za pomoć bolesnoj djeci. Čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk ponovno je donirala zelje, meso i krumpir, a sarmu pripremaju kuhari hotela Turist. 

Ovoga tjedna održana je peta sjednica Upravnog odbora Zaklade Vita, na kojoj je novčana potpora odobrena za 25 djece oboljelih od malignih i drugih teških bolesti. Ovisno o bolesti i financijskoj situaciji roditelja, članovi Upravnog odbora dodijelili su po 5.000 kuna, odnosno 3.000 kuna potpore za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Komentari