grad ivanec

Sutra je na rasporedu vježba civilne zaštite Grada Ivanca u Osnovnoj školi Radovan

Objavljeno: 23.04.2024. 10:52

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 10:52

Kako su najavili iz Grada Ivanca, sutra, 24. travnja, u Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu održat će se velika vježba civilne zaštite Grada Ivanca.

Vježba počinje u 9 sati, a održat će se pod pretpostavkom eksplozije plinskog kotla zbog tehničkog kvara, koji je izazvao urušavanje prostora, a izbio je i požar.

- Budući da će se u vježbi simulirati stvarna situacija, oglasit će se vatrogasne sirene te sirene vozila policije i Hitne pomoći. Budući da bi to moglo uznemiriti građane, obavještavamo sve građane da nema razloga za zabrinutost - ističu iz Grada.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije OŠ Radovan (uzbunjivanje, otvaranje vrata, evakuacija učenika, upućivanje na prostor predviđen na evakuacijsko zborno mjesto i sl.). te intervencijske spremnosti svih snaga koje su sastavni dio civilne zaštite Grada Ivanca.

U vježbi sudjeluju Stožer CZ Grada Ivanca, Vatrogasna zajednica i DVD-ovi, OŠ M. Ožegovića, Područni ured CZ Varaždin, Policijska postaja Ivanec i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije – Ispostava Ivanec. Predviđeno trajanje vježbe je 50 minuta, a njome će koordinirati načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Ivanca Marko Friščić.

Komentari