SPORT I KORONA

Sutra upute i preporuke o početku i uvjetim za treniranje sportaša!

Objavljeno: 13.04.2020. 15:16

Zadnja izmjena: 13.04.2020. 15:49

Danas je, po prvi puta na konferenciji Nacionalnog stožera eksplicitno progovoreno o sportu, odnosno treninzima sportaša u ovim uvjetima.

S obzirom na zabrane okupljanja, što izravno pogađa sportske kolektive i njihove aktivnosti, od treninga do sportskih manifestacija, dogašanja i utakmica, s nestrpljenjem se očekuju upute za početak treninga. Trenutno se sportaši, u zavisnosti od sporta s kojim se bave, snalaze da ostanu u formi koja bi im olakšala početak organiziranih treninga. 

Na današnjoj konferenciji za novinare nacionalnog Stožera civilne zaštite postavljeno je pitanje održavanja treninga, u konkretnom slučaju za individualne sportove kao na primjer za  veslanje. Pitanje je mogu li se službeno dozvoliti treninzi i uz koje mjere zaštite. Slično pitanje uputili su Stožeru i Središnji državni ured za šport kao i HOO. 

Sutra bi se na dnevnom redu Stožera trebalo naći to pitanje, te bi se trebali propisati uvjeti za treninge. Danas je Krunoslav Capak, član nacionalnog Stožera CZ potvrdio kako raspravljaju o sportu, te da individualne treninge nikad nisu ni zabranili. Međutim, prema njegovim riječima, sutra će se službeno očitovati, nakon razgovora i dogovora.

Komentari