FINAL 4 PRVENSTVA HRVATSKE

Sutra počinje sportski spektakl rukometa na pijesku na Kapucinskom trgu u Varaždinu

Objavljeno: 12.07.2018. 12:24

Zadnja izmjena: 12.07.2018. 13:02

Foto: Damir Ivančić

Final 4 u Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku u Varaždinu počinje sutra, 13. srpnja kad su na rasporedu polufinalne utakmice, a finale će se igrati u subotu. 

Turnir otvaraju aktualne prvakinje Kontesa Nera i Chemo Profili. Iste ekipe već su dva puta igrale ove sezone, i to u četvrtfinalu Zaprešić Opena, kad su djevojke iz Kontese Nere slavile 2:0.  U drugom susretu, u skupini A Ivanić Opena, ishod je bio isti. Aktualne prvakinje Hrvatske, ove sezone osvojile su i Zagreb Open te zasigurno kreću u obranu naslova. 

Josipa Grebenar iz Kontese Nere najavila je Final 4 turnir:

- Sa svim ekipama s turnira ove smo godine odigrale puno utakmica, a nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i ovaj vikend. Sve u svemu, smatram da će kolektiv i dobra atmosfera biti ključ za pobjedu, i veselimo se vikendu u Varaždinu, te se nadamo da ćemo ponoviti prošlogodišnji rezultat, najavila je Grebenar.

Drugo žensko polufinale donosi nam dvoboj između ekipa Toyota MHC Dubrave i Detono Zagreba. Te dvije ekipe poprilično se dobro poznaju, jer su ove sezone međusobno igrale već tri puta. Dubrava je bila nešto uspješnija, ostvarivši dvije pobjede- i to oba puta u utakmicama za treće mjesto.

U muškom dijelu turnira, prvu utakmicu igraju branitelji naslov Detono Zagreb i White Boys. Aktualni prvaci po svemu viđenom favoriti su turnira, pogotovo ako prošlogodišnjem naslovu dodamo i ovogodišnja slavlja na Zaprešić, Ivanić i Zagreb Openu.

Ivan Jurić iz Detona najavio je polufinalni susret: 

- Protivnik u polufinalu su nam White Boys, iskusna ekipa koja igra rukomet na pijesku od samih početaka u Hrvatskoj. Najveći njihov plus je iskustvo, a minus što ima sastav koji jako varira od turnira do turnira, dodao je Jurić.

Drugi muški polufinalni susret bit će između Toyota MHC Dubrave i Sesveta. Dubrava je po ovosezonskoj formi možda i drugi favorit turnira.

Sigurno je da sve ljubitelje sporta 13. i 14. srpnja očekuju atraktivne utakmice na Kapucinskom trgu. 

Raspored utakmica Final 4 turnira

Petak, 13. srpnja (polufinalne utakmice):

19:00 WBHC Kontesa Nera vs Chemo Profili

19:50 Detono Zagreb vs White Boys

20:40 Toyota MHC Dubrava vs Detono Zagreb

21:30 Toyota MHC Dubrava vs BHC Sesvete

Subota, 14. srpnja

19:30 Treće mjesto (Ž)

20:20 Treće mjesto (M)

21:10 Finale (Ž)

22:00 Finale (M)

Komentari