razne aktivnosti

Sutra se obilježava Svjetski dan zdravlja: od mjerenja krvnog tlaka i šećera do vježbanja na otvorenome

Objavljeno: 06.04.2022. 09:35

Zadnja izmjena: 06.04.2022. 09:44

Sutra se obilježava Svjetski dan zdravlja pa tako Opća bolnica Varaždin, Dom zdravlja Varaždinske županije i Zavod za javno zdravstvo organziraju različite aktivnosti - od mjerenja krvnog tlaka i šećera do vježbanja na otvorenome.

Na Korzu, ispred FOI-a će od 10 do 12 sati biti održana javnozdravstvena akcija „Živjeti zdravo“. Učenici i studenti sudjelovat će u prezentaciji zdravog životnog stila - pravilne prehrane, izrade smoothya, antropometrijskim mjerenjima te mjerenjima tlaka i šećera u krvi, sjedenja na lopti, nordijskog hodanja, boravka na svježem zraku, spolnog i reproduktivnog zdravlja, masaže na stolcu i slično.

Dom zdravlja Varaždinske županije će besplatno mjerenje šećera i tlaka sutra organizirati na dvije lokacije:

  • u holu Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu od 8 do 10 sati;
  • u holu Doma zdravlja na Trgu kralja Tomislava 8 u Lepoglavi od 14 do 15 sati.

U Općoj bolnici Varaždin će medicinske sestre/tehničari zajedno s učenicima u holu zgrade Interne zainteresiranim građanima u 9 sati mjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Učenici Srednje škole s pravom javnosti iz Maruševca dijelit će prikladnu brošuru o promicanju zdravlja i zdravoj prehrani te dijeliti jabuke kao zdravo voće.

U Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik u 10 sati u prostorima poliklinike medicinske sestre će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te dijeliti brošuru o zdravoj prehrani i davati savjete o načinu prehrane kod dijabetesa.

U Novom Marofu će fizioterapeuti zajedno s medicinskim sestrama vježbati vani na otvorenom, a na taj način se želi potaknuti sve građane na tjelesnu aktivnost i promicanje zdravlja.

Komentari