prvi radovi

Sutra se održava uvodna konferencija EU projekta Aglomeracije Ivanec

Objavljeno: 08.11.2021. 18:43

Zadnja izmjena: 08.11.2021. 18:43

Za utorak, 9. studenog, sazvana je uvodna konferencija za medije na temu provedbe projekta "Sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec".

Prije konferencije svi gosti i uzvanici obići će gradilište u Industrijskoj zoni Ivanec (kod poduzeća We-Kr) i time obilježiti početak prve faze građevinskih radova.

Uvodna konferencija održat će se u Kinu Ivanec i na njoj će se nazočnima obratiti predstavnici svih institucija koje financiraju ovaj projekt vrijedan 216,3 milijuna kuna - Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (u ime EU Kohezijskog fonda i države), Hrvatskih voda i Grada Ivanca te Ivkom-voda Ivanec kao nositelja ove investicije.

Time se faktički otvaraju radovi na ovoj golemoj investiciji koja se sa 70 posto, odnosno 121,1 milijun kuna,sufinancira iz EU fondova. Aglomeracija Ivanec postaje tako najveći komunalno-infrastrukturni projekt u povijesti Grada Ivanca, a koji se ujedno sufinancira iz europskih sredstava.

Osim institucija koje financiraju ovaj projekt, na uvodnu konferenciju pozvani su i predstavnici projektantskih kuća, izvođača radova, nadzora i drugih institucija koje sudjeluju u njegovoj realizaciji, a kojim se i grad Ivanec pridružuje globalnim aktivnostima na zaštiti voda i okoliša.

Ujedno, predstavlja se i zaštitni znak pod kojim će se tijekom idućih nekoliko godina odvijati radovi na Aglomeraciji - logo stiliziran kao kap vode koja izvire iz srca Ivančice.

Komentari