zaštitnica bednjanske župe

Sutra u Bednji velika proslava i bogati program za Veliku Gospu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2018. 19:23

Zadnja izmjena: 14.08.2018. 19:25

U organizaciji Općine Bednja, Turističke zajednica Trakošćan – Općina Bednja i Savjeta mladih, a u suradnji sa župom Bednja, KUD-ovima, udrugama, glazbenim sastavima  i OPG-ovima, i ove će se godine održava bogat program proslave blagdana Velike Gospe, zaštitnice bednjanske župe.

Središnji program održat će se na samu Veliku mešu, u srijedu, 15. kolovoza. Počet će jutarnjom misom u 8 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nakon 10 sati na prostoru ispred Osnovne škole u Bednji formirat će se svečana povorka koja će potom – Gajevom i Poljakovom ulicom te kroz Trg sv. Marije – uz pjevanje marijanskih pjesama, krenuti prema župnoj crkvi.

Uz mještane i hodočasnike odjevene u starinske nošnje bednjanskoga kraja, u povorci koja će svečano proći našim mjestom bit će i članovi KUD-a Josipa Genca i Limene glazbe DVD-a Bednje te KUD-ova Cvetlinski zvon iz Cvetlina i Josipa Jedvaja iz Vrbna.Povorka će svoj put završiti u župnoj crkvi, gdje će u 11 sati svečanu koncelebriranu misu predvoditi preč. Mijo Horvat.

U isto vrijeme u 10 sati u galeriji P.P.Poljak u ulici Ljudevita Gaja 2 u Bednji otvara se izložba slika ulje na platnu -minijature, te prezentacija prve knjige - poezija moderna “STAZE VRLINE” autora Juraja Poljaka. Proslava blagdana Velike Gospe potom će se nastaviti tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije, uz ponudu asortimana brojnih OPG-ova, tradicijskih i trgovačkih obrta, vinara, pčelara i drugih.

Za gurmansku ponudu pobrinut će se više ugostiteljskih obrta koji će i ovoga puta  proštenjarima ponuditi kotlovinu i druge delicije koje su nezaobilazan dio pučkih proštenjarskih manifestacija.

Komentari