STOLNI TENIS

U varaždinskoj Areni počinje U21 EP u stolnom tenisu ali bez predstavnika Italije

Objavljeno: 03.03.2020. 17:57

Zadnja izmjena: 04.03.2020. 08:44

U Varaždinu se od srijede, 4. ožujka do nedjelje, 8. ožujka održava U21 Europsko prvenstvo u srolnom tenisu.

Nakon ruskog Sočija 2017, bjeloruskog Minska 2018. i prošle godine portugalskog Gondomara varaždinska Arena ugostit će najbolje mlade stolnotenisačice i stolnotenisače Europe. Nastupit će 104 igračice i igrača iz 27 država, na natjecanju iza kojeg organizacijski stoji varaždinski STK Starr. Međutim, ovo se natjecanje već sada, i prije samog početka, pokazalo iznimno zahtjevnim s organizacijskog gledišta. Nije se takvim činilo do prije dva mjeseca. Sve dok se nije pojavio zdrastveni problem s korona virusom. Zdravstvena pošast u jednom je trenutku čak postavila i pitanje hoće li natjecanja biti.

Povećani zahtjevi

- Mi sada jesmo spremni, uspjeli smo u tom pogledu, ali zahtjevi su višestruko veći, rekao je direktor EP-a do 21 u Varaždinu, Ronald Ređep.
- Ti veći zahtjevi su se očitovali u potrebama za većim brojem osoblja zaduženog za održavanje turnira, većim brojem medicinskog osoblja, većim sigurnosnim zahtjevima, kontaktima s epidemiološkom službom, većom brigom za gledatelje, pa onda hotelski smještaj. Bilo je i ponešto promjena u letovima dolazaka igrača i trenera. Sve u svemu, dosta napeto uz podosta stresa.
Jedna je reprezentacija, nažalost, baš zbog koronavirusa morala i odgoditi svoj dolazak u Varaždin, pa tako uopće neće biti predstavnika Italije. Hrvatska kod muških nije kvantitativno snažno zastupljena. Od mladića u Varaždinu će nastupati samo Lovro Zovko.

Odustajanja


- Nažalost, u zadnji je tren ipak morao, zbog bolesti, odustati Ivor Ban. Uz neke ranije otkaze, ostali smo na Lovri, rekao je izbornik seniorske reprezentacije Neven Karković.

Kod djevojaka hrvatske će boje u varaždinskoj Areni predstavljati, od prošle nedjelje seniorska prvakinja Andrea Pavlović, Hana Arapović, Klara Bardač i Marta Vukelić.
Pogledamo li pak prema konkurenciji za postolja, onda valja pripomenuti da u Varaždin dolaze sjajni Rumunj Cristian Pletea, drugi nositelj i europski doprvak iz 2018, njegov sunarodnjak, treći nositelj Rares Sipos, kao i Rus Vladimir Sidorenko, brončani s EP-a do 21 prošle godine, te dakako prvi na rang-listi, Francuz Bastien Rembert.

Rumunjski stolni tenis i kod djevojaka bi mogao voditi glavnu riječ ako spomenemo da su 1. i 4. na rang-listi Adina Diaconu i Andreea Dragoman, uz prijetnju druge i treće nositeljice, Belgijke Lise Lung i Bjeloruskinje Darije Trigolos.
Natjecanja u varaždinskoj Areni u srijedu počinju u 9.00 sati, dok će sve ostale dane do zaključno nedjelje program počinjati u 10,00 sati.

Komentari