skup radionica

Danas započinje najtraženija edukacija u Varaždinskoj županiji - za upravljanje bespilotnim letjelicama

Objavljeno: 29.08.2021. 14:18

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 08:36

Otvorenje Drone Pilot Academy održat će se sutra na sportskom igralištu u Črešnjevu, u ponedjeljak s početkom u 10:00 sati.

Prva edukacija u sklopu Drone Pilot Academy održava se od 30. kolovoza do 3. rujna, a polaznici će kroz teorijska znanja, praktične vježbe i rad s iskusnim instruktorima biti osposobljeni za samostalno upravljanje bespilotnim letjelicama.

Organizatori edukacije su Fakultet organizacije i informatike (FOI), Varaždinska županija i Javna ustanova „Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije“ ustanova za obrazovanje odraslih, a projekt podupiru Elektrostrojarska škola Varaždin, Orqa d.o.o., Looma, Limitless Design, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, AVITEH Audio Video Tehnologije d.o.o. i Euroherc d.d.

Otvorenju će prisustvovati župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep i inicijator Drone Pilot Academy Boris Tomaš, te načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec.

Komentari