Svako godišnje doba zahtijeva drugačiju njegu kože

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 10.01.2011. 20:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: the-perfectshape.com

Svako godišnje doba zahtijeva drugačiju njegu kože. Dok ljeti kožu vlažite da se ne bi isušivala i štitite je od topline i pogubnih sunčevih zraka, zimi je dobro njegovati je kremama koje će biti vaši saveznici u borbi protiv hladnoće i spriječiti iritacije i ljuskanje.

Zaštita kože od vanjske agresije vrlo je važna, a upotreba hranjive kreme, maske i blagog sredstva za pranje smanjuje stres kože i nastanak bora.

Zimi je najveći neprijatelj kože hladnoća zbog koje često puca koža lica, ruku i usana. Zbog toga je vrlo važno voditi brigu o kremama koje ćete upotrijebiti. Dermatolozi preporučuju kreme od aloe vere, odnosno emulzije koja sadrži visokohranjiv hladno obrađeni sok aloe vere. Aloa vera ima dobar učinak na hidrataciju, hranjivost i regeneraciju. Kreme koje sadrže bademovo ulje omekšavaju i umiruju kožu, a one s kalendulom umiruju crvenilo i ispucanost od vjetra. Posebno obratite pozornost na osjetljivu kožu usana koje bi dobro bilo hraniti balzamima na bazi ulja pšeničnih klica jer imaju i "anti-ageing" učinak i štite od slobodnih radikala.

Usne bi bilo dobro njegovati tijekom cijele godine, a posebno u zimskim mjesecima kada hladno vrijeme te česte promjene temperature ugrožavaju zdravlje i ljepotu usana te uzrokuju posjekotine i pukotine koje je teško liječiti.


Agencija VLM




Komentari