Sve ekipe Zimske službe na terenu, vozačima preporučen oprez

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.03.2013. 15:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Snijeg koji i dalje pada na varaždinskom području nije izazvao veće poteškoće u prometu...

Kako nam je rekao Mario Vdović iz Zimske službe varaždinskog PZC-a, na snazi je 3. stupanj pripravnosti te se na terenu nalaze sve raspoložive ekipe, njih 32 na državnim, županijskim i lokalnim cestama, kao i 8 ekipa na području grada Varaždina.
- Ceste su preventivno posipane mješavinom soli i kamenog agregata, sve ekipe su na terenu, stoga ne očekujemo veće poteškoće u prometu na našem području - rekao je Vdović.

Iz Hrvatskog autokluba obavještavaju da su za sva vozila zatvorene autoceste:
- A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica ( od 7:40h)
- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice ( od 1:35h)
(obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu) i
- Jadranska magistrala ( D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Zbog snijega otežan je promet u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog leda na kolniku na širem riječkom području te Hrvatskom primorju. Osobito se teško vozi, zbog gustog snijega, autocestama A1, A6 Rijeka- Zagreb i na A4 Zagreb- Goričan, izvjestio je HAK.

HAK ujedno upozorava vozače da je zbog niskih temperatura moguća poledica u ostalom dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Inače, prema trenutnim meteorološkim prognozama, i sutra nas očekuje oblačno vrijeme uz mogućnost snijega, osobito u prvom dijelu dana, s temperaturama sličnim današnjima.
Prestanak oborina očekuje se od srijede, nakon koje bi i temperature ponovno trebale porasti.

Komentari