u varaždinskoj katedrali

Sve je spremno za biskupsko ređenje mons. Bože Radoša, očekuje se preko 2 tisuće ljudi

Objavljeno: 13.11.2019. 12:44

Zadnja izmjena: 13.11.2019. 12:44

Dosadašnji biskup, sada apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak danas je sa preč. Mario Kopjar,  mons. Antunom Perčićem te Anitom Treščec predstavio program biskupskog ređenja mons. Bože Radoša.

Ovo je po prvi puta da će se u varaždinskoj katedrali održati biskupsko ređenje, a održati će se u nedjelju 24. studenog a početkom u 10 sati. Očekuje se preko 2 tisuće ljudi, a s obzirom na to da je varaždinska katedrala premala za tako velike obrede, iz biskupije su istaknuli kako će vani biti postavljen šator sa video zidom na kojem će biti prijenos mise kako bi svi vjernici mogli pratiti događaj. Za sve one koji neće biti u mogućnosti doći, organiziran je i prijenos na HRT-u, koji će trajati od 10 do 12 sati.

Mons. Josip Mrzljak istaknuo je kako on ne prestaje biti biskup, te da će i biti na pomoći i usluzi novom biskupu - Ja sam to njemu obećao i to je moja služba. Idem u mirovinu ali to ne znači da prestaje moja služba, prestaje samo moja vlast upravljanja biskupijom. Moja biskupska služba će se nastaviti, samo u malo dugačijem obliku - rekao je mons. Mrzljak, dodajući kako se posebno veseli slobodnom vremenu te da ga na polici čeka već nekoliko knjiga koje nikako da pročita. - Posjetit ću prijatelje i rodbinu koje već dugo nisam vidio, a veselim se i šetnjama po gradu jer Varaždin je lijep i miran grad. 

Komentari