„Onceupon a time“

Sve je spremno za odlazak mladih Lepoglavčana na Maltu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2020. 12:13

Zadnja izmjena: 27.09.2020. 12:16

Proteklog je tjedna zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač boravio u službenom posjetu Malti kako bi na radnom sastanku s ostalim partnerima na projektu „Onceupon a time“ iz Malte i Italije pripremili iduću fazu implementacije projekta u kojoj će „sedmaši“ iz lepoglavskih škola u studenom boraviti na Malti.

Projekt pod nazivom 'Onceupon a time' namijenjen je povezivanju djece iz Lepoglave s vršnjacima iz Italije i Malte koja će zajedno raditi na svojoj 'Bilo jednom (Onceupon a time) priči'.

Priča će nastajati predstavljanjem kulturne baštine i posebnosti gradova iz kojih dolaze djeca, a temeljem tih lokalnih 'povjestica' djeca će s jedne strane poboljšati svoje prezentacijske, ali i vještine u kreativnom pisanju, dizajnu, glumi i komunikaciji na stranom jeziku. Upravo će kroz prizmu raznih umjetničkih aktivnosti koje su jedan od univerzalnih alata povezivanja različitih kultura, djeca stvoriti svoju bajku, svoju priču koja će biti predstavljena i u formi predstave na uličnim festivalima u Malti i Hrvatskoj. 

Lepoglavska čipka, UNESCOva nit koja je spojila Lepoglavu s brojnim državama i kontinentima kao i popularna bajka 'Čipkarice i zmaj - priča iz Lepoglave' svoju će promociji doživjeti na međunarodnoj razini u svijetu mladih upravo kroz implementaciju ovog projekta. Zamjenik gradonačelnika Kovač susreo se i s partnerima iz grada Senglea koji također sudjeluji na ovom projektu, a posebno srdačan susret imao je s gradonačelnikom grada San Lawrenz čije su čipkarice svojim videom sudjelovale na ovogodišnjem 24. Međunarodnom festivalu čipke.

S obzirom na epidemiološko stanje, ukoliko ono i dalje ostane povoljno, učenici lepoglavskih škola u studenom će na Malti predstavljati svoj grad, svoju školu i svoju baštinu u ovom projektu.

Komentari