UTAKMICA SVIH UTAKMICA

Sve što trebate znati prije početka derbija 2. HNL Varaždin - Šibenik!

Euforija u Varaždinu je na vrhuncu, još je samo nekoliko sati preostalo do derbija 2. HNL, utakmice u se određuje novi prvoligaš, utakmica ove generacije varaždinskih nogometaša. Ukratko povijesna nogometna utakmica - Varaždin - Šibenik.
Objavljeno: 18.05.2019. 12:39

Zadnja izmjena: 18.05.2019. 16:46

Euforija u Varaždinu je na vrhuncu, još je samo nekoliko sati preostalo do derbija 2. HNL, utakmice u se određuje novi prvoligaš, utakmica ove generacije varaždinskih nogometaša. Ukratko povijesna nogometna utakmica - Varaždin - Šibenik.

Dok nogometaši Varaždina utakmicu čekaju u Čakovcu, izolirani od euforije koja vlada u njihovom gradu, ljubitelji nogometa komentiraju sve moguće situacije koje se mogu dogoditi tijekom utakmice. Analiziraju se moguće postave, međusobne statistike igrača, kretanje forme tijekom sezone i ostalo. Tako smo se i mi uključili u prognoziranje večerašnjeg derbija koja odlučuje o izravnom putniku u 1. HNL-a.

Ulog u ovom susretu je vrlo velik. Pobjedom Varaždin osigurava izravan ulazak u 1. HNL, neriješenim rezultatom mu ostaju dva boda prednosti nad Šibenikom i zatim u posljednjem kolu mora pobijediti Sesvete u gostima. U slučaju kiksa i osvajanja drugog mjesta Varaždin bi išao u kvalifikacije za popunu 1. HNL, kao i prošle godine s ekipom pulske Istre. Koliko je nezgodan takav put govori i prošlogodišnji neprolazak Istre u dvije utakmice. Nogometni poznavatelji govore da je Istra i danas igrački jača i od Varaždina i od Šibenika.

Očekivani sastavi:

Varaždin: Nevistić – Milićević, ćelić, Zebić, Perković – Babić – Fućak, Jertec, Brlečić, Glavica – Benko; trener Branko Karačić.

U varaždinskoj ekipi nedostaju Senić i Stolnik zbog žutih kartona.

Šibenik: Labrović – Musa, Pnadža, Vukorepa, Pecolaj – Roca, Bulat – Kendeš,Celic, Kukec – Prince; trener Borimir Perković.

U šibenskoj ekipi nedostaju ozlijeđeni Antunović i B. Barišić zbog crvenog kartona.

Strijelci:

Varaždin: Leon Benko 19 golova, najbolji strijelac 2. HNL, Dario Jertec 4, Josip Goluba 3, Dejan Glavica 2,…

Šibenik: Ampem Prince Obeng 6 golova, najopasniji napadač Šibenika, Davor Kukec 6 golova, marko Bulat 5, Ivan Antunović 4, Josip Maleš 4, Luka Celić 3, …

Suci

Glavni sudac: Fran Jović – sudac najvišeg ranga u Hrvatskoj, iz kategorije elitna skupina.  Također, kvalitetna postava pomoćnih sudaca. Pomoćnici će biti Tomislav Petrović iz Valpova, Miro Grgić iz Osijeka, dok je četvrti sudac Ivan Vučković iz Zagreba. Delegat je Ivan Šutalo iz Osijeka a kontrolor suđenja je Domagoj Vučkov iz Rijeke.

Forma klubova

Šibenik je u proljetni dio prvenstva krenu s pet bodova prednosti ali je već prvi susret proljetnog dijela izgubio i odmah doveo prvenstvo u neizvjesne vode. Varaždin otvara proljeće pobjedom ali kiksa već u drugom proljetnom kolu i bodovna razlika se vraća na početak.

U proljetnom dijelu prvenstva Varaždin je imao 8 pobjeda, 1 remij i dva poraza.

Šibenik je u istom razdoblju imao 5 pobjeda, 3 remija i 3 poraza.

Po rezultatima proljetnog dijela prvenstva Varaždin je u usponu forme dok je Šibenik bolje igrao u jesenskom dijelu.

Ukupno u cijeloj sezoni Varaždin ima 15 pobjeda, 2 remija i 7 poraza, a Šibenik 13 pobjeda, 6 remija i 5 poraza. Ukupna je gol razlika Varaždina 36:28, a Šibenika 35:20.

U posljednjih pet utakmica Varaždin je imao 4 pobjede i  1 poraz. Šibenik je 3 puta pobijedio i 2 puta izgubio.

Ostalo

Varaždin se tijekom drugog dijela prvenstva žalio na suđenje, a Šibenčani tvrde da su oni zakinuti. Iz Varaždina tvrde da Dinamov lobi navija za Šibenik, dok Varaždin onda simpatizira splitski Hajduk. Iza oba kluba stoje velika hrvatska nogometna imena, iz varaždinskog i šibenskog kraja, jer prvoligaška tradicija postoji i u Varaždinu i u Šibeniku.

Varaždin je klub koji već dvije sezone zaredom ima najviše gledatelja, a nakon ove utakmice bit će uvjerljivo daleko najgledaniji klub 2. HNL, a prema podacima i iz ostalih liga Varaždin je peti najgledaniji nogometni klub u Hrvatskoj.

Kladionice daju najveću šansu pobjedi Varaždina, zatim slijedi neriješeni rezultat a najveći koeficijent je na pobjedu Šibenika.

"Ukoliko ostane karata prodaja će biti organizirana na Ticket Pointu na sjevernoj strani stadiona. Preuzimanje ulaznica također će biti moguće na Ticket Pointu. Molimo Vas da probate dođi što ranije na stadion kako bi izbjegli gužve, u sklopu stadiona biti će ugostiteljski objekti za osvježenje. Vrata stadiona otvaraju se u 17:30. Parking za gledatelje je na sajmištu u Biškupcu u sklopu autokluba. Bez akreditacija nije moguć parking na P-1 i P-2.", poručuju iz NK Varaždin.

Komentari