OPĆINA MARUŠEVEC

Sve veći broj zainteresiranih ulagača za Poduzetničku zonu Selnik

Objavljeno: 14.07.2021. 19:37

Zadnja izmjena: 14.07.2021. 19:46

U Općini Maruševec ovog je tjedna održana 2. sjednica Općinskog vijeća, a između ostalog donešene su i odluke o prihvaćanju pristiglih ponuda za kupnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni „Selnik“.

Odluke o prihvaćanju ponuda su od strane vijećnica i vijećnika podržane jednoglasno, pa će tako MR-ENGINEERING d.o.o. iz Dubravca na zemljištu od 2.481 m2 izgraditi poslovno-proizvodnu halu, kroz ulaganje od 5,5 milijuna kuna, dok će H-METAL d.o.o. iz Krkanca uz već postojeću nekretninu, na novom zemljištu površine 2.409 m2 izgraditi skladišni prostor, a vrijednost ulaganja iznosi oko 3 milijuna kuna.

Načelnik Mario Klapša istaknuo je zadovoljstvo interesom investitora u Poduzetničku zonu Selnik. 

- U protekle četiri godine gospodarstvenike smo upoznali s potencijalima i prednostima naše Poduzetničke zone, prvenstveno kroz cijenu zemljišta od 8 eura po kvadratnom metru, ali i kroz njenu lokaciju. Polovicu raspoloživih zemljišta smo u tom vremenu prodali i nastavljamo razgovore s novim ulagačima koji žele preseliti svoje poslovanje u našu Zonu, kroz nove poduzetničke investicije otvoriti nova radna mjesta i povećati broj zaposlenika. Pozivamo gospodarstvenike zainteresirane za ulaganja u Općini Maruševec da nam se obrate jer im osim povoljne cijene možemo izaći ususret kroz smanjenje komunalne naknade ali i kroz potpore za početnike, za modernizaciju opreme i proizvodnje, kao i kroz potpore kod prijave potrebne dokumentacije na domaće i europske natječaje, naglašava  načelnik Klapša.

 

Komentari