U nedjelju, 25. kolovoza u prostorijama bivšeg kasina u Hotelu Turist od 10 do 18 sati održat će se treći ovogodišnji Varaždinski dječji sajam.

Riječ je o sajmu rabljene dječje odjeće, obuće i opreme koji kod Varaždinaca izaziva sve veći interes. Sajam organiziraju Varaždinke Tihana Glavica i Nataša Hutinski, a prvi je održan u prosincu prošle godine.

- Nataša Hutinski se dosjetila održavanju prvog sajma. Imala je višak dječje robice i odlazila je na Sajmište, a tad smo se nas dvije dogovorile i u Vatrogasnom domu u Biškupcu napravile prvi sajam, na kojem se okupilo dvadesetak prodavača i isto toliko kupaca. Već na sljedećem sajmu bilo ih je 60-tak, uz puno više kupaca - ispričala nam je Tihana Glavica.

Istaknula je kako im je cilj ujedniti sve roditelje, omogućiti im da u natkrivenom prostoru ponude dječju robicu, ali i da na jednom mjestu, jeftinije i jednostavnije od raznih oglasnika kupe što im treba.

- Prodavači sami određuju cijene, koje su od jedne kune pa nadalje, a ima i cjenkanja i gratis stvari. Sajam održavamo svaka 3-4 mjeseca, tako da možemo ponuditi sezonsku robicu. Planiramo još jedan sajam ove godine, možda prije Božića - najavila je.

Za sudjelovanje na sajmu najviše prijava dolazi preko grupe Varaždinski dječji sajam na Facebooku, a zbog ograničenog prostora sva se mjesta vrlo brzo popune.

- Prostor nam je najveći problem, zapravo bi nam trebala dvorana u gradu u kojoj bismo mogli održati sajam, jer iz sajma u sajam sve je više ljudi. Nadamo se da će se naći netko tko će podržati nas i sve roditelje i omogućiti nam prikladniji prostor - rekla je na kraju Tihana Glavica.

Komentari

18.08.2013. 09:47h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT