foto izvještaj

Foto - Općina Cestica slavi svoj dan, evo kako je bilo na svečanoj sjednici

Povodom dana Općine Cestica održala se svečana sjednica Općinskog vijeća, a kako je bilo i što je rečeno, pogledajte u našoj fotogaleriji i izvještaju...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.09.2022. 20:00

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 20:09

Foto: Boris Matijašec

Općina Cestica slavi svoj dan, a uzvanici i laureati su se danas okupili na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Svoj je govor načelnik Mirko Korotaj započeo s izdvajanjem za mlade što čini, kako je rekao, 25 posto izvornog proračuna. Prema njegovim riječima, upravo se time dobiva nova gerenracija obrazovanih mladih ljudi koji mogu doprinjeti razvoju Cestice. Što se tiče bitnih projekata, načelnik je izdvojio aglomeraciju čiji su radovi pred završetkom, radove na nerazvrstanim cestamaa te radove na na sanaciji klizišta u Natkrižovljanu ispod crkve sv. Barbare.

- Također vrijedna investicija na području općine Cestica je projekt Parka Križovljangrad. Vrijednost investicije je 880.000,00 kn od čega nam Agencija za plaćanje u poljoprivredi daje potporu od 743.950,00 kn. Radovi su završeni i čeka se tehnički pregled - rekao je Korotaj.

Što se tiče novih projekata, odnosno onih koji su odobreni, valja istaknuti rekonstrukciju dječjeg vrtića Cestica, rekonstrukciju društvenog doma Gornje Vratno, izgradnju društvenog doma u Jarkima te projekt ulaganja u igralište dječjeg vrtića.

- Uz ove već dobivene projekte Općina Cestica ima pripremljene 10-tak novih projekata, a prije svega odnose se na razvoj turizma na području općine Cestica. Kroz turizam povezat ćemo i razvoj poljoprivrede i vinogradarstva. Općina Cestica do sada je imala raspisane natječaje za pomoć OPG-IMA i poduzetnicima te će to nastaviti činiti i ubuduće. Posebno mi je drago da je došlo do osnivanja Turističke zajednice i da će na taj način svi oni koji su se počeli baviti uslugama u turizmu dobiti pomoć i logistiku za svoju djelatnost - rekao je načelnik Korotaj.

'Ovdje se gradi i radi'

Ispred Varaždinske županije okupljenima se obratila zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Ovdje se gradi i ovdje se radi. Ovdje se razmišlja o najmlađima i najstarijima. Ovdje je općinsko rukovodstvo radi i provodi politike, donosi odluke isključivo osluškujući potrebe vas dragih mještana i to je jedino ispravno - rekla je između ostalog zamjenica župana Silvija Zagorec i dodala kako je Županija 'ponosna na nadstandard koji postoji u Cestici'.

Laureati

Dodajmo kako su ovogodišnji laureati Elektra Varaždin, Cvjećarsko – aranžerski obrt Krizantema, Vlado Kumer, Predrag Dobrotić dok su nagrade učenicima dodijeljene Mariji Kos, Mariji Brežni te Karlu Levaniću.

Komentari