povodom magdalenja

FOTO: Evo najvažnijih trenutaka sa Svečane sjednice Kneginca u Zlatnim Goricama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.07.2017. 21:38

Zadnja izmjena: 20.07.2017. 22:35

Foto: Viktor Hranić

Danas se održala Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec u sklopu proslave Magdalenja. Na sjednici su se okupila mnoga poznata lice iz domaće politike, pa se tako među uzvanicima našao župan Radimir Čačić, Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Sabora i Vlade,  posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, gradonačelnici i načelnici Općina te naravno domaćini, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i predsjednik općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić.

Načelnik Kaniški obratio se okupljenima i predstavio projekte na kojima je Općina radila proteklu godinu dana. Spomenuo je tako između ostalog otvaranje reciklažnog dvorišta, prvog takvog u našoj županiji, izgradnju dječjeg vrtića, vatrogasnog doma u Donjem Knegincu te ulaganje u turističku zonu u Varaždin Bregu. 

- Imamo probleme na cesti Halić. Tri klizišta su sanirana, a sada se radi da se dovrše i preostala dva problematična klizišta. Ceste se ovdje radile, rade se i radit će se.- poručio je Kaniški i napomenuo kako se Općina prijavljuje na sve natječaje kako bi se osigurala novčana sredstva za nove projekte.

 

Čačić o svađi s istarskim županom

Nakon što je jučer bio na svečanoj sjednici u Svetom Iliji,Čačić je danas  rekao kako svoje poruke od jučer neće ponavljati, ali da se nešto na sjeveru Hrvatske mora promijeniti. Kako kaže, Stričak i on će raditi na tome, a to očekuje i to od ostalih.

Spomenuo je također kako je nedavno ušao u sukob na Istarskim županom i ''ekipom'' za koje je rekao kako govore gluposti kada govore da Istra hrani ostatak Hrvatske. Prema njegovim riječima, Istrijani vide problem u tome što oni u državni budžet uplaćuju više od nas, a mi smo najveći izvoznici.

- Naravno, najveći je porez na cigarete i naravno da imaju najveći doprinos u proračun.- napomenuo je Čačić i rekao kako je sjever Hrvatske baza hrvatskog izvoza i prema tome moramo imati odgovarajući tretman što se proračuna tiče.

Također je napomenuo kako se točno vidi prema uređenjima nogostupa i drvoreda kako ovdje netko ima odgovornost i ozbiljnost i da to nije nastalo preko noći.

- Ovdje je razina ponašanja gradske uprave prema građanima velika i čestitam vam.- za kraj je poručio Čačić.

 

Stričak o "jednakom tretmanu"

Posljednji se okupljenima obratio Anđelko Stričak koji je napomenuo kako je velika odgovornost biti načelnik i gradonačelnik jer su oni prvi na udaru građana, ali kako vidi da u ovoj općini vlast ima veliku podršku. Spomenuo je i povratak vojske u Varaždin te kako je stvaranje hrvatske vojske jednim dijelom krenulo iz Kneginca gdje su Kneginčanci zarobili na tone oružja te je to pomoglo u obrani naše domovine. Za kraj je rekao kako će svi zajedno izboriti da naša županija bude tretirana kao i sve ostale.

 

 

Komentari