dani općine

FOTO: SVEČANA SJEDNICA U MARTIJANCU Energetska obnova škole i gradnja vrtića najvažniji projekti u Općini

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2018. 08:28

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 13:18

Foto: Viktor Hranić

Općina Martijanec slavi Dane općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća ujedno je i prilika da se rezimiraju svi projekti u proteklom razdoblju, ali i da se najave novi.

Što se novih projekata tiče, svakako treba izdvojiti energetsku obnovu objekta škole vrijednu oko 7,5 milijuna kao i iznos od 7,4 milijuna kuna za gradnju vrtića. Prema riječima načelnika Dražena Levaka,  to su one temeljne stvari koje je potrebno napraviti za kvalitetniji život i rad u Općini Martijanec. - Osim toga, potrebno je riješiti problem poplava kojim smo izloženi gotovo svake jeseni i proljeća. Velikih projekata ne fali i trebamo jako stisnuti da bismo u kratkom roku uspjeli riješiti ono što nam je najvažnije – zaključio je Levak.

Što se ostalih projekata tiče, završen je projekt nerazvrstane ceste Slanje – Stari Vrh, a ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je Općini 405. 000 kuna za asfaltiranje ove prometnice. 

- Uređen je cestovni jarak u Ulici Stjepana Radića; očišćeni su kanali bujičara; na dječja su igrališta u svih devet naselja i na groblja postavljena klupe; na grobljima je instaliran video nadzor; povećan je broj kontejnera za odvoz smeća; do kraja godine će ulaganje u održavanje društvenih domova premašiti 130 tisuća kuna; obnovljena je fasada na Željezničkoj stanici Martijanec i uređena čekaonica, ali bez klupa u koje ćemo sami uložiti; za više od pola milijuna kuna je rekonstruirana javna rasvjeta; projekt statike sanacije crkve sv. Martina, vrijedan pola milijuna kuna je pri kraju; završen je projekt parkirališta uz crkvu; aktivno sudjelujemo u sporazumu o pristupanju projektu Aglomeracija Ludbreg i uvođenja širokopojasnog interneta… - nabrojio je načelnik Dražen Levak neke od brojnih projekata odrađenih u proteklih godinu dana

Saborski zastupnik Josip Križanić u svojem je govoru pak rekao kako je Martijanec Općina koja se naglo razvila i proteklih desetak godina te ovim putem najavio kako će se založiti za dogradnju škole kako bi se omogućilo održavanje jednosmjenske nastave.

Dodao je da je to samo dio energetske obnove od ukupno deset školskih objekata u Varaždinskoj županiji ukupne vrijednosti 43 milijuna. Uz vlastita sredstva Županije za energetsku obnovu spomenutih objekata 21 milijun kuna osiguran je preko EU fondova dok je dodatnih deset milijuna kuna osigurano preko Ministarstva regionalnog razvoja.

 

 

Komentari