juniorsko prvenstvo balkana

Održan svečani prijem mladih atletičara AK Sloboda

Objavljeno: 17.07.2017. 17:14

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 17:15

Za članove AK „Sloboda“, koji su na Juniorskom prvenstvu Balkana održanom u rumunjskom gradu Pitestiju početkom srpnja ove godine osvojili medalje, danas je u prostorima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina održani prijem na kojem se mladim atletičarima odalo priznanje na postignutim odličnim rezultatima.

Naime, Franja Želimorski, David Šalamon i Orhideja Leščak postigli su odlične rezultate, pa je tako Franja Želimorski osvojila prvo mjesto u bacanju koplja, David Šalamon drugo mjesto na 400 m dok je Orhideja Leščak osvojila treće mjesto u štafeti 4x100 m.

Prijemu su osim mladih sportaša prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica. Na početku je sve prisutne pozdravio tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak, a zatim su Želimorski, Šalamon i Leščak ispričali svoje dojmove s natjecanja.

Govoreći o iskustvima te postignutom rezultatu iz Rumunjske, Franja Želimorski je naglasila da je bilo dosta vremena za adaptaciju i dodatne pripreme pred samo natjecanje. Kazala je da se dobro pripremila, ali da nije očekivala da će baciti toliko iznad 50 metara i ostvariti osobni rekord.

David Šalamon, koji je osvojio tri medalje, izjavio je da je drugo mjesto na 400 m dobar uvod pred Europsko prvenstvo, a posebno je pohvalio organizaciju samog Prvenstva. Uz srebro osvojio je i broncu na 200 m te medalju istog sjaja u štafeti 4x400 m.

Orhideja Leščak je također izrazila zadovoljstvo istrčanim rezultatom u štafeti i formom te posebno činjenicom da su sve zajedno uspjele doći do brončane medalje.

Kao i njih troje, nagradu Zajednice dobila je i Ana Majdak koja je na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke u Istanbulu osvojila 3. mjesto u bacanju koplja. Iako je i ona trebala biti na primanju, zbog ranije preuzetih obaveza bila je spriječena.

Trener u AK „Sloboda“, Marinko Šipoš, kazao je okupljenima da su u klubu posvećeni prvenstveno radu s mladima i da su ovi natjecatelji generacija koja jako voli atletiku i već sada treniraju 5 do 6 puta tjedno.

Zamjenik župana Tomislav Paljak je u svojoj čestitci naglasio tradiciju Varaždina u atletici koje je ovdje doživjelo ekspanziju nakon obnove stadiona „Sloboda“ i organizacije Juniorskog prvenstva Europe.

- Iskrene čestitke ovim mladim sportašima koji su postigli odličan uspjeh i oni su na najbolji način prezentirali našu Županiju. Varaždinska županija je oduvijek bila rasadnik velikog broja sportaša koji su postizali sjajne uspjehe na mnogim natjecanjima – rekao je Paljak.

 

Komentari