Svečano obilježen 23. Dan Geotehničkog fakulteta

Objavljeno: 20.12.2013. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Sandra Županić

U petak je u Varaždinu svečano obilježen 23. Dan Geotehničkog fakulteta.

Među uzvanicima dekana ovog fakulteta, Josipa Meseca, bili su ministar Zaštite okoliša Mihael Zmajlović, Svem Muller iz Fonda za zaštitu okoliša, dožupan Alen Kišić, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš te dekani brojnih fakulteta.

Svi su govornici istaknuli važan rođendan i bogatu povijest Geotehničkog fakulteta te važnost kadrova koji se tek školuju na europskom tržištu, posebno onom zaštite okoliša.

Počeci ovog fakulteta sežu do 1969. godine kada je osnovana Viša tehnička rudarska geoistraživačka škola, a 1990. osnovan je i fakultet koji je od danas završilo 418 diplomiranih inženjera geotehnike i 108 prvostupnika. Dekan Mesec istaknuo je važnost daljnjeg razvoja fakulteta i struka koje će biti sve traženije u budućnosti.

Ministar Zmajlović istaknuo je da je Geotehnički fakulteta važan je obrazuje stručnjake koji će znati provoditi zakone, posebno one s područja ekologije. U Europi je 20 milijuna radnih mjesta vezano za zaštitu okoliša i to je zanimanje budućnosti, istaknuo je Zmajlović.

Dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim studentima na studiju, nastavnicima Fakulteta za znanstvenu djelatnost u dvije kategorije i priznanja za doprinos fakultetu u ostvarivanju vlastitih sredstava kroz suradnju s gospodarstvom.

Komentari