Sv. florijan i mali bukovec

Marković povodom Dana općine o projektima koje smatra najvažnijima u povijesti Općine

Objavljeno: 05.05.2017. 15:03

Zadnja izmjena: 05.05.2017. 15:57

Jučer je na dan Sv.Florijana održana svečanost obilježavanja Dana Općine Mali Bukovec na kojoj su sudjelovali brojni gosti iz javnog i kulturnog života, a prigodne riječi i čestitke svojim mještanima uputio je načelnik Darko Marković.

Marković se tako ukratko osvrnuo na dosadašnji rad i buduće planove. Prilikom toga naveo je sanaciju županijske ceste te rekonstrukciju raskrižja na ulazu u Mali Bukovec kao i još brojne druge projekte. Kao najvažniji projekt u povijesti Općine Mali Bukovec, smatra Marković, jest dogradnja i rekonstrukcija vrtića te osnivanje Dječjeg vrtića „Krijesnica“. U planu je izgradnja i opremanje dječjih igrališta, dok su značajna sredstva uložena u uređenje nogometnih igrališta i izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju središta naselja Mali Bukovec i Sveti Petar, napominje Marković.

Dokaz da možemo to napraviti su dosadašnja sredstva koja je ova Općina uz moje rukovođenje uspjela projektima osigurati iz ministarstava te raznih domaćih fondova i agencija u iznosu od 4.5 milijuna kuna i iz EU fondova u iznosu od 2.4 milijuna kuna u zadnjih osam godina. Trenutno je u fazi ishođenje Građevinske dozvole za Rekonstrukciju Društvenog doma Sveti Petar i projektiranje Izgradnje novog Društvenog doma Mali Bukovec. Realizaciju tih projekata ćemo prijaviti na mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja. Društvene domove želimo modernizirati te prilagoditi i učiniti ih u potpunosti korisnim za društvene sadržaje i nove potrebe mladih ljudi. - izjavio je načelnik Marković.

U nastavku svečane sjednice laueratima su podjeljena ovogodišnja priznanja i plakete te se druženje nastavilo uz prigodan domjenak. 

Komentari