Udruga „Uz tebe sam“

Svečano obilježen petnaesti rođendan Udruge-savjetovališta „Uz tebe sam“

Objavljeno: 11.06.2022. 16:03

Zadnja izmjena: 11.06.2022. 16:10

Varaždinska Udruga „Uz tebe sam“ prigodnim programom na Trgu kralja Tomislava u subotu, 11. lipnja 2022. godine proslavila je 15-tu godišnjicu rada.

Udruzi koja se bavi raznim aktivnostima pomoći i podrške djeci s teškoćama u razvoju, mladim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima na njihovom predanom radu čestitali su zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i županijska pročelnica Ljubica Božić.

- Udruga uz tebe sam je jedna od onih udruga koje daju dodanu vrijednost svim naporima da se pomogne djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Zahvaljujem se volonterima udruge na predanom radu. Grad Varaždin pomaže udruzi logistički i financijski, pa smo ove godine podigli izdvajanje na 40 tisuća kuna. Jako je bitno da se u našem društvu ne zaborave ranjive skupine građana, a mi u Gradu varaždinu radimo maksimalno da se oni osjete ravnopravnima sa svima nama. Svako dijete je nama isto i treba mu pružiti maksimalnu pomoć.– istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marković zaželjevši članovima udruge i nadaje uspješan rad.

- U 15 godina rada Udruge mnoštvo je projekata s jasno vidljivim rezultatima. Uspješni projekti u konačnici znače sretno dijete, zadovoljnu mladu osobu koja može dalje doprinositi zdravom razvoju društva. Ovdje govorimo o ulaganju u djecu s teškoćama u razvoju, mladim osobama s invaliditetom te ostalim osobama koje se nalaze u nepovoljnijem položaju u odnosu na sve ostale. Čestitajući 15. godišnjicu rada, pohvaljujemo predanost i entuzijazam, znanje koje ste pokazali provodeći projekte, uložen trud, ali i empatiju te plemenitost. To jesu osnovne ljudske vrline, no danas ih nikako ne možemo dovoljno nabaviti i nikada ih nema viška. Želim svim članovima i volonterima još puno inovativnih projekata koje će Varaždinska županija rado pratiti – rekla je Ljubica Božić. 

Predsjednica udruge Marina Kereša u svom emotivnom obraćanju govorila je o mnogobrojnim aktivnostima, radionicama i izletima te predanom radu volontera te nesebičnoj  brizi za djecu s poteškoćama u razvoju i mladim osobama s invaliditetom.

Komentari