Svečano proslavljen nebeski zaštitnik župe Prelog

Objavljeno: 08.08.2013. 16:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Biskupija-varazdinska.hr / Maja Naranđa, VIPRO

Vjernici župe sv. Jakoba ap. st. u Prelogu svečano su proslavili svog nebeskog zaštitnika.

U župnoj crkvi posvećenoj tom svecu, velikom apostolu i gorljivom širitelju evanđelja, vjernici su se imali prilike pripremiti za proslavu sv. Jakoba trodnevnom pripravom koju je predvodio vlč. Antun Štefan pod nazivom “Odlučio sam slijediti Krista“.

Vlč. Štefan je svakoga dana trodnevnice svojim propovijedima približavao vjernicima Krista u kojima je potaknuo vjernike na veće nasljedovanje Krista u svakodnevici života.

Središnje euharistijsko slavlje predvodio je preč. Josip Ružman, domaći sin, koji je tom svetom misom obilježio 30. obljetnicu svećeništva.

Svečana misa započela je procesijom od župnog dvora do crkve, a na misi je koncelebriralo više od trideset svećenika. Propovijedao je još jedan domaći sin, vlč. Stjepan Najman, koji je u propovijedi zorno osvijetlio lik kako svećenika, tako i sv. Jakoba kao onoga koji je prvi od apostola položio svoj život za Krista.

Svečano slavlje pjevanjem su uzveličali i mješoviti zbor župe sv. Jakoba kao i dječji zbor Ribari sv. Jakoba koji su predvodili pjevanje. U slavlje svete mise bili su uključeni i vatrogasci DVD-a Prelog kao i vatrogasci DVD-a Cirkovljan, Caritas Župe, KUD “Seljačka sloga“, mladi i drugi.

Komentari