čestitao i premijer plenković

FOTO I svečana sjednica u Vidovcu u znaku političkih aktualnosti

Objavljeno: 17.06.2017. 15:21

Zadnja izmjena: 17.06.2017. 15:22

Foto: Viktor Hranić

Jučer je u Vidovcu povodom dana Sv.Vida i Antuna Padovanskog svečano otvorena sjednica Vijeća Općine Vidovec kojoj su prisustvovali brojna lica iz političkog života.

Svečanoj sjednici nazočili su tako Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, državni tajnik u ministarstvu obrane Zdravko Jakop, saborski zastupnik Anđelko Stričak i župan Radimir Čačić.

Članovi udruge branitelja Domovinskog rata Općine Vidovec s čelništvom Općine položili su vijnac kod spomenika i na groblju u spomen svim poginulim braniteljima. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik vijeća Zdravko Pizek, a čestitku je Općini uputio i premijer Plenković.

- Zajedničkom suradnjom nastaviti ćemo s realizacijom započetih projekata i poticati napredak i razvitak naše Općine. - rekao je Pizek svim prisutnima u uvodnom govoru.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić prigodnim riječima koji je rekao kako će nastaviti raditi na trenutnim i novim projektima kao što je uređenje stare osnovne škole, a pohvalio se i time što se Općina Vidovec prva spojila s Poreznom upravom što će uvelike smanjiti birokraciju ljudima koji žive i djeluju na tom području. Marijan Kostanjevec se osim čestitke osvrnuo na Radimira Čačića za kojeg je rekao da se nada kako će unijeti novi duh. Potom se prisutnima obrati i Čačić.

- Kostanjevec i ja nikad nismo bili na istoj političkoj strani osim sad. I to se dešava i to je moguće. - rekao je Čačić kroz osmijeh i nadodao kako će učiniti sve što može kako bi ostvario sve ono što je obećao u kampanji.

"Krajnje nečasno, ali u korist građana"

Čačić je tom prigodom poručio kako politika nije za ljude koji nemaju jasne moralne vrijednosti.  

- Sada nije dobro iz niz razloga, a bilo bi još puno gore da smo imali ponovne izbore koje si ne možemo priuštiti. Pa čak i moje bivše kolege koji su se ponijeli krajnje nečasno, zapravo su napravili veliku korist građanima. A kada je već tako, napraviti ćemo što možemo. - rekao je Čačić pritom misleći na koaliciju HDZ-a i HNS-a.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je ulagati u poljoprivredu i navodnjavanje u našem kraju, točnije potaknuti kupnje zemljišta odnosno parcela. Povlačenjem sredstava preko EU fondova na taj bi se način potaknula proizvodnja i dodatno razvijala poljoprivreda.  

Anđelko Stričak u svom je govoru rekao da je lako govoriti o programima, ali i da je potrebno puno rada na njima da bi ih se realiziralo. Davor Ivo Stier ovom se prigodom zahvalio na pozivu i čestitao Dan Općine Vidovec za koji je rekao da je dobra prigoda za prisjetiti se svega što je dobro napravljeno i što se može napraviti još bolje. 

 

Komentari