praznik grada i župe lepoglave

Svečanom sjednicom gradskog Vijeća u Lepoglavi obilježen Dan grada i Dan župe

Objavljeno: 08.12.2016. 20:24

Zadnja izmjena: 08.12.2016. 20:25

Foto: Željko Porobija

Danas u 17 sati u dvorani lepoglavskog Doma kulture svečanom sjednicom gradskog Vijeća obilježen je Dan grada Lepoglave i župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Sjednica je privukla brojne goste i posjetitelje. Vladu Republike Hrvatske predstavljao je njezin izaslanik i saborski zastupnik Anđelko Stričak. No, tu su bili i Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva te nedavno proglašeni državni tajnik MORH-a i rođeni Lepoglavčanin general Zdravko Jakop. Od visokih gostiju treba spomenuti i saborsku zastupnicu Božicu Makar, predsjednika Gradskog vijeća Varaždina Josipa Heheta, predsjednicu Županijske skupštine Dubravku Biberdžić te župana i podžupana iz susjednih i prijateljskih slovenskih županija.

Program je započeo limenom glazbom i intoniranjem himne, a nastavio se minutom šutnje poginulim braniteljima i kratkim govorima predsjednika Gradskog vijeća Roberta Mačeka i gradonačelnika Marijana Škvarića.

- Nemojte vjerovati onome što čujete od mene, nego vjerujte onome što vidite. Svi koji nam u bilo čemu budu pomogli uzvratit ćemo s toplim ljudskim hvala. - izjavio je gradonačelnik Škvarić te prikazao prisutnima kratki film o gradu i o ostvarenim projektima. Glavne trenutke današnje proslave pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari