blagdan sv.ane

Svečanom sjednicom obilježen Dan Mjesnog odbora Jalkovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.07.2018. 17:14

Zadnja izmjena: 27.07.2018. 17:17

Svečanom sjednicom u Mjesnom odboru u Jalkovcu obilježen je Dan Mjesnog odbora i blagdan Sv. Ane, zaštitnice braka i obitelji.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin iz Reformista izvijestio je prisutne o radovima i aktivnostima u posljednjih godinu dana. Vugrin je istaknuo odrađene infrastrukturne radove poput sanacije šljunčanog dijela ceste Hrvatskog proljeća u duljini od 600 metara, zamjenu postojećih drvenih stupova u betonske u ulici Matije Gupca te postavljanje novih rasvjetnih tijela, obnovu podne prometne signalizacije te uređenje društvenog doma u kojem je postavljena nova led rasvjeta, a sanirane su i tračne zavjese te je dom opremljen novim stolovima. 

U narednom razdoblju u planu je obnova asfaltnog igrališta, izmještanje teretnog prometa iz naselja što je jedan od većih problema za sigurnost mještana, šetnica uz Plitvicu, rješavanje problema smrada iz farme Koka te brojne druge aktivnosti.

U ime Grada Varaždin prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica koja je istaknula kako je Jalkovec dobro vođen Mjesni odbor što se vidi iz prezentacije odrađenih radova za proteklu godinu. 

Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije također je čestitao Dan Mjesnog odbora.

- U mjesnom odboru najvažnije je osluškivati potrebe mještana. Popravak ceste, zamjena rasvjetnih stupova, uređenje igrališta  to je ono što zaista utječe na kvalitetu života u mjesnom odboru i svake pohvale predsjedniku na trudu da to ispunjava - naglasio je zamjenik župana.

Na svečanoj sjednici Vugrin je podijelio zahvalnice i priznanja za doprinos ugledu i razvoju mjesnog odbora. Zahvalnice su dobile Nada Papec i Jadranka Tomašković, a priznanja OPG Kaniški, DVD Jalkovec, Tomislav Martinuš, Ivana Mikulec, Ivan Ciglar i Gabrijel Mežnarić.  

Svečanoj sjednici prisustvovali su i županijski vijećnici Nenad Koščak i Davor Golub te gradski vijećnik Josip Dreven, vijećnici Mjesnog odbora te brojni drugi ugledni gosti.

Komentari