DAN OPĆINE KLENOVNIK

FOTO Svečanom sjednicom Općina Klenovnik obilježila svoj dan

Objavljeno: 09.10.2020. 20:56

Zadnja izmjena: 10.10.2020. 17:18

Foto: Luka Šalamun

Općina Klenovnik ovaj tjedan slavi Dane Općine te je danas održana i svečana sjednica Općinskog vijeća. Tim je povodom načelnik Općine Mladen Blaško istaknuo neke od većih projekata koji su se napravili u protekloj godini.

Tako se od brojnih od projekata ističe onaj vodovodne mreže, koji je dovršen u ovom mandatu, a vrijednosti je gotovo milijun eura. Treba naglasiti kako su izvorni prihodi Općine Klenovnik 2,2 mijununa kuna, a realizirani prihodi su 14 milijuna, što dodatno govori o projektnoj sposobnosti u Općini. Tu je i energetska obnova triju objekata na području Općine u vrijednosti od 7,6 milijuna kuna. Najveći projekt tek dolazi, a to je formiranje Respiracijskog centra u sklopu Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik. Taj projekt osigurava radna mjesta, opstojnost i daljnja ulaganja.  

Saborski zastupnik Anđelko Stričak čestitao je Općini na njezinom danu ali i dobrim rezultatima. - Čestitam načelniku i svim vijećnicima na Danu općine i da samo dalje tako nastave s odličnim rezultatim, rekao je Stričak.

Robert Vugrin , zamjenik župana Varaždinske županije podsjetio je da je Klenovnik općina koja nije na glavnim trasama ali je svega deset minuta od Ivanca. - Nnadamo da će se u sklopu projekta brze ceste i željezničke pruge odljev stanovnika s ovog područja stabilizirati. Također, i Varaždinska županija to mora činiti na različite načine, a naglasak na obrazovanje i zdravstvo, dodao je Vugrin.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika govorio je i Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec. - U posljednjih dvadesetak godina pratio sam kako se razvija općina Klenovnik. Ova općina pokazuje da iako je mala po broju stanovnika, a velika površinom s kvalitetnim ljudima može odraditi strašno velike stvari, dodao je Novoselec.

 

Komentari