Grad Ivanec

Svečanom skupštinom obilježena 20. obljetnica rada DVD-a Bedenec, evo kako je bilo

Objavljeno: 30.10.2023. 12:30

Zadnja izmjena: 30.10.2023. 15:32

DVD Bedenec, najmlađi u vatrogasnoj „obitelji“ Grada Ivanca koja broji čak šest dobrovoljnih vatrogasnih društava obilježio je 20 godina rada i djelovanja.

Proslava je počela pred vatrogasnim domom, svečanim postrojavanjem vatrogasaca i njihovih kolega iz 15-ak gostujućih DVD-ova te mimohodom kroz naselje uz pratnju Limene glazbe Lepoglava. Nakon povratka, zapovjednik DVD-a Ljubomir Cikač prijavak je predao zamjeniku gradonačelnika Marku Friščiću, aktualnom načelniku Stožera civilne zaštite grada Ivanca. U vatrogasnom domu potom je počela svečana skupština. Nakon kratkih pozdravnih riječi predsjednika Ivana Vreska, koji je na čelu društva od samoga početka, u nastavku je izvješće o radu društva tijekom protekla dva desetljeća podnio tajnik Siniša Vresk.

U ime Grada Ivanca, čestitke svim članovima DVD-a Bedenec u povodu njihova jubileja uputio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Unatoč tomu što u društvu općenito imamo trend sve veće letargije i sve manje spremnosti za dobrovoljni rad u zajednici, veseli me što se kod proteklih, vrlo zahtjevnih i izazovnih intervencija ipak u velikoj mjeri osjetilo zajedništvo i želja za rad za dobro zajednice. Grad Ivanec itekako prepoznaje ovaj trud i vrijednost rada vatrogasaca i zato posljednjih godina za redovit rad vatrogastva izdvaja puno više financijskih sredstava, dodatno osigurava i interventna sredstva te i posebna sredstva za opremanje svih DVD-ova po istim standardima – naglasio je Friščić te poručio da će se na isti način nastaviti i dalje.

'Humanitaran poziv'

Zahvalnice su dodijeljene i Gradu Ivancu i gradskoj Vatrogasnoj zajednici te brojnim poduzećima i tvrtkama koje podupiru rad DVD-a, kao i drugim DVD-ovima s kojima Bedenec dobro surađuje.

- Tijekom proteklih 20 godina DVD Bedenec puno je toga napravio, to više što danas nije lako biti ni dobrovoljac ni vatrogasac. Vatrogastvo je humanitaran poziv i zato vas pozivam da i dalje ustrajete na njemu i da u tom duhu odgajate mlade, a upravo velik broj djece i mladih u vašim redovima je ono što me posebno veseli – istaknuo je u prigodnoj riječi predsjednik gradske Vatrogasne zajednice i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras.

Komentari