Robocup 2016

Sven Vojnović i Noa Šoić primili priznanje za zavidan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u robotici u Leipzigu

Objavljeno: 12.07.2016. 09:45

Zadnja izmjena: 12.07.2016. 09:55

Župan Štromar čestitao je na uspjehu Svenu Vojnoviću i Noi Šoiću, učenicima Prve osnovne škole Varaždin, koji su na svjetskom prvenstvu robotike RoboCup 2016 Leipzig u disciplini Rescue Line Primary osvojili 4. mjesto, a u finalnom dijelu Super timova s ekipom Njemačke 2. mjesto.

- Noa i Sven napravili su pravog robota koji može odraditi poslove, ali je sad u minijaturi. Dogovorili smo se da će kroz nekoliko godina raditi robote u procesnoj industriji - kazao je župan te dodao da bi ti roboti stvarali dodatnu vrijednost u ovoj županiji, utjecali na rast BDP-a i gopsodarstva i naposljetku stvarali nova radna mjesta.

- Radi se o robotu koji je napravljen da prati crtu na kojoj su prepreke koje treba zaobići, a na kraju je soba gdje robot treba spasiti žrtve. To je ustvari simulacija stvarnog života, gdje se dogodila nesreća, a robot mora spasiti žrtve - objasnio je Sven, a Noa je dodao:

- Konkurencija je bila vrlo velika, jer se radi o svjetskoj razini, a mi smo imali sreće što smo dobili dobar tim.

Svjetsko natjecanje robotičara RoboCup održavalo se u Leipzigu od 30.06.- 4.07. 2016. godine, a učenici Sven Vojnović i Noa Šoić kao predstavnici Republike Hrvatske natjecali su se u disciplini Rescue Line Primary u konkurenciji 40 timova. 


.

Komentari