Sveta misa uz 40. godišnjicu Centra IV Župe Sv.Vid

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 24.12.2012. 14:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Podsjećamo, varaždinski kapucini danas (24. prosinac) će u zajedništvu s vjernicima obilježiti 40. obljetnicu posvećenja i otvorenja Centra IV u Ulici Frana Galovića 8.

Svetu misu koja počinje  u  20.30 sati predvodit će fra Bono Zvonimir Šagi, dugogodišnji župnik Župe Sv. Vid.

Treba znati da je pater Bono od samih početaka svojeg župnikovanja unosio brojne pozitivne promjene i novine u život spomenute župe. Tako je, uvidjevši potrebu da se poglavito starijim stanovnicima južnog dijela grada olakša dolaženje na svetu misu, došao na ideju da župa u tom dijelu grada otvori kuću za pastoralno-liturgijsku službu.

Također, želio je i učenicima novootvorene VI. osnovne škole, približiti i olakšati pohađanje vjeronauka. Upornost otaca kapucina urodila je plodom, te su na Badnjak 1972. godine pater Bono, župnik i svećenici fra Josip Vizjak i fra Nikola Bašnec, u Centru IV služili su prvu sv. misu, slaveći s vjernicima rođenje Božanskog Djeteta, ali i posvećenje kuće.

Dodajmo i to da se posljednjih godina na nedjeljnom misnom slavlju u Centru IV okuplja pedesetak stalnih vjernika, a na Badnjak i Božić misna dvorana je dupkom puna.

Još je veća gužva za Uskrs kada vjernici popune hodnik i stepenice na ulazu.

Komentari