općina sveti đurđ

Jany osniva Zajednicu sportskih udruga, urediti će sve prostorije i ukupno za sport izdvojiti više od 600 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.10.2018. 11:55

Zadnja izmjena: 24.10.2018. 11:58

Već smo prije pisali o tome kako su zbog nedovoljnog broja djece u mlađim uzrasnim kategorijama, u duljem vremenskom razdoblju nogometni klubovi suočeni s izazovom u kojem je naglašeno pitanje njihovog opstanka. Upravo je zbog toga razloga zbog Nogometni savez u Varaždinskoj županiji pokrenuo 11 nogometnih centara.

Ako pogledamo ukupan broj učenika u školama i broj igrača, jedan od nogometnih centara koji ima najviše igrača u mlađim uzrasnim kategorijama trenutno je Sveti Đurđ ( 109 igrača na 327 učenika), a prema riječima načelnika Josipa Janya, to nije slučajno, jer kako kaže, njegova je Općina jedina u našoj županija koja iz svojega proračuna plaća sve obveze klubova prema savezu, a plaća im i struju te puno ulaže u sportske prostorije.

- Zbog ozbiljnosti kojom pristupamo prema nogometu, u nogometni centar su nam se osim klubova s područje naše Općine priključili i klubovi s područja Ludbrega: Zadrugar Hrastovsko i Poljanec - objašnjava nam načelnik te ističe kako djecu u nogometnom centru djecu trenira 6 trenera, između ostalih i poznati nogometaš Bojan Vrućina.

Na pitanje zašto Općina toliko pažnje pridodaje nogometu, odgovara: ''Kod nas je nogomet broj 1 i drugih sportova nemamo i tu se kreće najviše ljudi. Svake nedjelje su naši stanovnici na utakmicama i tu se kreće najviše mladosti''.

Najavljuje da će se u Svetom Đurđu osnovati i Zajednica sportskih udruga, a prema njegovim riječima, ove godine će se iz proračuna Općine za nogomet izdvojiti oko 220 tisuća kuna za nogomet plus sredstva za uređenje prostorija, a za sport sveukupno oko 600 tisuća. 

Također napominje kako su ženske nogometašice iz Osnovne škole Sveti Đurđ postale državnim prvakinjama u malom nogometu, ali i naglašava da Općina osim nogometu, također puno pažnje pridodaje i vatrogascima.

 

 

 

 

Komentari