Na misi u Svetom Iliji

FOTO: Načelnik Bosilj o djelovanju crkvenog zbora: "Neka se za 100 godina slavi 200 godina zbora"

Objavljeno: 20.10.2018. 21:19

Zadnja izmjena: 21.10.2018. 13:41

Foto: Dario Jurčević

Jučer je u župnoj crkvi u Svetom Iliji održana sveta misa povodom 100 godina djelovanja crkvenog zbora župe Svetog Ilije Proroka, a uz njih, na misi su nastupali i mališani iz crkvenog zbora "Lahori".

Inače, počeci dječjeg zbora sežu u osamdesete godine 20. stoljeća u vrijeme s. Milke, a kasnije zbor dobiva ime "Lahori" 2000. godine u vrijeme s. Ksenije. Nakon toga zbor je vodila s. Robertina, a danas zbor vodi s. Leopolda uz instrumentalnu pratnju Elene Igrec i Irene Detić. Zbor mladih je osnovan 2011. godine na inicijativu i podršku župnika Izidora Fereka i tadašnjeg đakona Ivice Cujzeka.

Nakon mise uslijedio je domjenak uz dobru hranu i piće na kojem su sestre, župnici, pa i načelnik održali svoje govore.

- Drago mi je da naša župa ima jedan ovakav kolektiv, jednu obljetnicu kao što je 100 godina zbora. Zbor je osnovan 1918. na samom kraju Prvog svjetskog rata, a kroz ovih sto godina prolazio je kroz različite izazove i različita teška vremena. Pa sve do Domovinskog rata kada je vjera bila črvsta poveznica između ljudi, branitelja i svih onih koji su morali napustiti svoje domove. Hvala vam od srca i želim vam puno uspjeha. Kako kaže Biskup, nas više neće biti, ali neka se za 100 slavi 200 godina zbora - rekao je Marin Bosilj, načelnik Općine Sveti Ilija.

Komentari