obilazak radova

Foto - Stričak obišao izgradnju škole u Sv. Iliji: "Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti"

Saborski zastupnik Anđelko Stričak je u pratnji općinskog načelnika Marina Bosilja obišao radove na izgradnji nove osnovne škole i dvorane u Svetom Iliji...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2021. 10:38

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 12:49

Foto: Dino Možek

U Općini Sveti Ilija traju radovi na izgradnji nove osnovne škole i dvorane, a radove je danas obišao saborski zastupnik Anđelko Stričak u pratnji općinskog načelnika Marina Bosilja.

Podsjetimo, riječ je o projektu za kojeg je Hrvatska vlada kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurala 80 posto od ukupno potrebnih 50 milijuna kuna za izgradnju. Varaždinska županija izgradnju škole sufinancira s 15 posto potrebnih sredstava, dok na Općinu Sveti Ilija otpada 5 posto financiranja.

- Prva ideja za gradnju škole bila 2001.godine, ali nije dovoljno imati samo ideju i želju već i financijsku konstrukciju da bi se nešto gradilo. Ova škola je relativno skupa za naše prilike. Ovim prilikom se zahvaljujem i županu i prije svega premijeru Plenkoviću jer bez ovako velikog postotka financiranja, Županija i Općina ne bi mogle financirati taj projekt - rekao je danas Marin Bosilj i dodao kako se Općina nije dodatno zaduživala kako bi platila svoj dio. 

''Nitko nije vjerovao''

- Mi smo prvi sastanak ovdje u Iliji imali 2017. godine na inicijativu načelnika i ravnateljice i tada smo prvi put javnosti dali do znanja da će se ovdje graditi nova škola. Kada bi danas išli pogledati komentare po portalima, nitko u to nije vjerovao. Kao što vidite, danas se gradi škola i učenici će sljedeće godine krenuti u novu školu - rekao je Anđelko Stričak.

Komentari