ugovor potpisan

FOTO: OPĆINA SVETI ILIJA Kreće izgradnja dječjeg vrtića vrijednog 14,5 milijuna kuna

Općina Sveti Ilija počinje s izgradnjom dječjeg vrtića vrijednog 14,5 milijuna kuna, pri čemu je polovicu sredstava osigurala iz Fonda za ruralni razvoj, a postoji mogućnost da će 70 posto druge polovice iznosa moći financirati putem natječaja koje raspisuje Ministarstvo regionalnog razvoja...
Objavljeno: 11.03.2020. 20:23

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 10:24

Foto: Dino Možek

Općina Sveti Ilija počinje s izgradnjom dječjeg vrtića vrijednog 14,5 milijuna kuna, pri čemu je polovicu sredstava osigurala iz Fonda za ruralni razvoj, a postoji mogućnost da će 70 posto druge polovice iznosa moći financirati putem natječaja koji raspisuje Ministarstvo regionalnog razvoja...

Naglasio je to prilikom potpisivanja ugovora načelnik Marin Bosilj, a riječ je o vrtiću površine veće od 1159 kvadratnih metara, koji će imati kapacitet za 60 djece vrtićke i 20 djece jasličke dobi.

- Sam podatak o cijeni vrtića, u odnosu na naših 3,5 tisuće stanovnika i proračun od 10 milijuna kuna, govori za sebe. Trenutno je to najveći projekt u povijesti općine, ali duboko vjerujem da za najviše mjesec i pol dana slijedi potpisivanje ugovora za izgradnju osnovne škole sa sportskom dvoranom u vrijednosti većoj od 55 milijuna kuna – rekao je načelnik Bosilj prilikom potpisivanja ugovora kojemu su nazočili saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić.

Iznimna važnost investicije

Rok izvedbe za vrtić je 14 mjeseci, a Bosilj je skrenuo pozornost na širi značaj takvih investicija za male sredine poput Općine Sveti Ilija s obzirom na demografske trendove i druge kretanja: "Cilj nam je osigurati sve potrebne uvjete, da bi ljudi ostali živjeti na našem području i općenito u ruralnim sredinama. Ako ćemo zaostajati infrastrukturom, onda postoji opasnost od još drastičnijeg pada broja stanovnika u ruralnim područjima", zaključio je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj.

Komentari