obnova stare škole

eTV - Sveti Ilija postat će odredište za mlade poduzetnike, evo što je najavila Županija

Objavljeno: 03.01.2024. 11:12

Foto: Načelnik Općine Sveti Ilija, Marin Bosilj, na svečanoj sjednici Općine

Proračun za 2024. godinu predviđa velika ulaganja u obrazovni sustav na području cijele županije, a župan Anđelko Stričak najavio je, uz dogradnju osnovnih i područnih škola, i prenamjenu stare školske zgrade u Svetom Iliji.

Dvije škole, OŠ Jalžabet i OŠ Sveti Ilija te dvorac Šaulovec, koji će postati Europski talent centar, u programu su energetske obnove, a stara zgrada škole u Svetom Iliji dobit će novu namjenu, istaknuo je Stričak te pojasnio: 

 - U staru zgradu škole u Svetom Iliji planiramo smjestiti jednu tehno mrežu. To bi bio početak gdje bi mogućili svim našim učenicima i studentima nakon svojeg srednjoškolskog obrazovanja ili po završetku fakulteta, da mogu započeti s nekim svojim biznisom. Mi bi im omogućili sve besplatno koliko im treba da se uhodaju. Imaju sve besplatno, njihovo je samo da uspiju – rekao je naglasivši kako će investicijski bum u obrazovanje koštati oko 100 milijuna eura.

Uz dogradnju Osnovne škole Ivanec, dogradit će se dvije područne škole u Općini Petrijanec: Područna škola Strmec Podravski u vrijednosti do 1,3 milijuna eura te Područna škola Nova Ves Petrijanečka u vrijednosti od 2,7 milijuna eura, istaknuo je župan. Projektira se i 20-tak školskih sportskih dvorana i dogradnja Glazbene škole u Varaždinu.

 

Komentari