pokloni za najmlađe

Sveti Nikola posjetio Lepoglavu i darovima razveselio brojnu djecu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.12.2020. 10:35

Zadnja izmjena: 05.12.2020. 10:35

Grad Lepoglava je i ove godine u predblagdansko vrijeme prigodnim darovima razveselio brojnu djecu na gradskom području. Uoči blagdana svetog Nikole gradonačelnik Marijan Škvarić slatkim je paketima razveselio vrtićke mališane u Dječjem vrtiću Lepoglava i njegovom područnom odjelu u Višnjici te u Dječjem vrtiću Runolist u Žarovnici.

Ukupno je podijeljeno 211 slatkih paketa koji su izmamili osmijehe na licima mališana. - Djeca se posebno vesele ovim blagdanskim danima koje smo im u Gradu Lepoglavi – gradu prijatelja djece, i ove godine odlučili dodatno uljepšati tradicionalnim darivanjem za blagdan svetog Nikole. Ovo je samo dio onog što činimo u Gradu Lepoglavi da djeci osiguramo sretno i bezbrižno djetinjstvo – istaknuo je gradonačelnik Škvarić istaknuvši da su vrtićki mališani ove godine dobili i posebne darove – dva nova vrtića.

Slatke su poklone primili i svi učenici u osnovnim školama s gradskog područja. Grad je nabavku 563 darova za osnovnoškolce sufinancirao s 10 kuna po svakom daru. Podijeljeno je i 29 darova djeci iz udomiteljskih obitelji, djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz obitelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, a Grad je pozvao roditelje koji ovih blagdana neće biti u mogućnosti darivati svoju djecu da se jave Gradu Lepoglavi koji im je spreman pomoći.

Komentari