u marofu

Svetim misama, blagoslovom te procesijom obilježen je blagdan svetog Antuna Padovanskog

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2019. 12:52

Zadnja izmjena: 14.06.2019. 13:00

Svetim misama, blagoslovom djece i ljiljana te procesijom kroz grad u četvrtak je obilježen blagdan svetog Antuna Padovanskog.

Program povodom dana Grada nastavlja se ove subote. Najprije će PD Grebengrad i Udruga specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda organizirati šetnju „Grebengrad-Čevo“ za planinare i neplaninare, djecu, mladež i ostale zainteresirane koji gaje tradiciju zdravog življenja kroz boravak u prirodi. Okupljanje je predviđeno za 10 sati ispred ugostiteljskog objekta „Brk“ u Podevčevu, a sve koji prođu stazu u planinarskom domu na Grebengradu čeka ručak u 14 sati.

U 10 sati Udruga Magda i Luisa organizira radionicu za djecu u Gradskoj knjižnici, dok će dramsko-scenska radionica u prostorijama KUD-a Marof početi u 15 sati. DVD Novi Marof od 13 sati organizira 21. Kup Grada Novog Marofa, a SK Termika od 14 sati tradicionalno gađanje puškom i pištoljem u Možđencu.

Obilježavanje Dana Grada Novog Marofa nastavlja se za vikend od 21. do 23. lipnja kada će se održati „Old School or no School“ festival. U subotu, 22 .lipnja, održat će se međunarodni streličarski turnir „Vitez grebengradski“. Početak turnira u Sportskom parku u Novom Marofu je u 10 sati. U nedjelju, 23. lipnja, Gradska knjižnica, dramska grupa Videki i Udruga Magda i Luisa organiziraju „Vilinsko igrišće“ kod zvonika u Kamenoj Gorici, predstavljanje povijesti i običaja novomarofskog kraja. Početak je u 19 sati.

„Antunovo v Marofu“ završava u subotu, 29. lipnja, kada Udruga Mladi za Marof od 10 sati organizira 14. biciklijadu „Šic na bic“, koja je postala jedna od najpopularnijih na ovim područjima. Posljednji program bit će „Petrovo u Oštricama“, od 16.30 sati, sa svetom misom i otvorenjem Tominove hiže te izložbom rukotvorina Udruge žena Oreh.

 

Komentari