zanimljiva predavanja

SVEUČILIŠTE SJEVER 150 zainteresiranih studenata sestrinstva na radionici o umijeću znanstvenog komuniciranja

Objavljeno: 14.12.2016. 20:33

Zadnja izmjena: 14.12.2016. 20:33

Prošle je subote u Sveučilišnom centru Varaždin održana radionica "Umijeće znanstvene komunikacije", koju su zajednički organizirali Sveučilište Sjever, Odjel za Biomedicinske znanosti i Američko društvo za mikrobiologiju (ASM).

Na predavanju je prisustvovalo oko 150 studenata svih godina studija Sestrinstva te njihovi nastavnici. Glavna predavačica na radionici je bila April Cashin-Garbutt iz Londona, ujedno i glavna urednica popularnog australsko-britanskog portala News-Medical.net. Ona je u svojim interaktivnim predavanjima govorila o metodama intervjuiranja i znanstvenoj komunikaciji, a studenti Sestrinstva su s velikim interesom aktivno sudjelovali u radionici. Ova je predavanja profesorica Cashin-Garbutt održala i na Sveučilištu Cambridge.

Predavanje je, također, održao i Damien Jonas Wilson s Kariba o svojim multikulturalnim iskustvima u znanosti i znanstvenoj komunikaciji tijekom studiranja i usavršavanja na Sveučilištu u Utrechtu, Zagrebu i na Harvardu. Studenti nisu sakrili oduševljenje njegovim izlaganjem i iskustvima. Uz ovo dvoje inozemnih predavača, Tomislav Meštrović, glavni organizator radionice, približio je studentima studija Sestrinstva razvoj znanstvene komunikacije.

Komentari