omogućena suradnja

Sveučilište Sjever i Akademija tehničkih znanosti Hrvatske potpisali Sporazum o međusobnoj suradnji

Objavljeno: 13.07.2016. 16:13

Zadnja izmjena: 13.07.2016. 16:27

Rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof.dr.sc. Vladimir Andročec potpisali su Sporazum o suradnji između dviju institucija. 

Sporazum omogućuje uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija. Također je tu redovita razmjena poslovno relevantnih informacija, realizacija tematskih istraživanja, organiziranje seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa, okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti.

Prema potrebi zajednički će nastupiti prema trećim tijelima, pravnim osobama i institucijama, a tu je i suradnja na zajedničkim projektima financiranima od strane EU, u obrazovnim programima itd.

U ime Sveučilišta Sjever, potpisivanju sporazuma nazočili su i prorektor sveučilišnog centra u Varaždinu izv.prof.dr.sc. Damir Vusić te v.d. prorektora za nastavu i studentska pitanja doc.dr.sc. Vlado Tropša, dok su u ime Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prisutni bili i dopredsjednik Akademije prof.dr.sc. Zdravko Terze te glavni tajnik prof.dr.sc. Dubravko Rogale.

Komentari